Srbija deli prvo mesto u Evropi po stopi rasta Studio B

EkonomijaEkonomija Pocetna 02. 12. 2019. 12:48:36

Srbija po stopi privednog rasta u 3. kvartalu koji je 4,8 odsto, deli prvo mesto u Evropi, istakao ministar finansija Siniša Mali.

Prema aktuelnim statističkim podacima Evrostata, Srbija deli prvo mesto u Evropi po stopi rasta koji je 4,8 odsto, koliko ima i Mađarska, saopštio je ministar finansija Siniša Mali i ocenio da je privredna aktivnost u trećem kvartalu ove godine zabeležila rast velikih razmera

Ovo je zaista ogroman uspeh i neverovatna vest za našu zemlju. Prema najnovijim podacima, stopa rasta iznosi 4,8 odsto, što je i više nego što smo prognozirali. Ovaj intenzivni privredni rast praćen je snažnom investicionom aktivnošću i većom ličnom potrošnjom domaćinstava. Sve to pokazuje da u ovoj godini privredni rast može da bude i veći od projektovanih 3,5 odsto, i da dostigne 3,7-3,8 odsto, a sledeće godine i da premaši 4 odsto, kaže Mali.

Ovo su zaista sjajni rezultati. Što nam privreda više raste, otvara nam se sve više radnih mesta.

Napravili smo, u tom smislu, ozbiljan pomak, jer je stopa nezaposlenosti pala ispod 10 odsto i sada je 9,5 procenata. Ne želimo da se zaustavimo, te uvodimo brojne olakšice za privredu i nova zapošljavanja, što će dovesti do novog poleta ekonomije i njenog rasta, navodi srpski ministar finansija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Magla

Trenutna temperatura 3°C

Magla

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana