Rakovičkim porodicama pomoć od ambasade Azerbejdžana Beoinfo

Objavljeno: 04.05.2020. 12:18 Izmenjeno: 04.05.2020. 12:18

Ambasada Republike Azerbejdžan dodelila je, u saradnji sa Gradskom opštinom Rakovica, 20 paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim porodicama s teritorije ove opštine.

Ova republika pomaže našim sugrađanima u uslovima novonastale epidemiološke situacije, saopšteno je iz Opštine Rakovica.

Osim osnovnih životnih namirnica, donaciju su činila dezinfekciona sredstva i zaštitna oprema (maske i rukavice).

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i drugi sekretar Ambasade Republike Azerbejdžan Emil Agajev obišli su danas porodice slabijeg socijalnog statusa u naselju Resnik i uručili im humanitarne pakete, koje je donirala Ambasada.

– Iskreno zahvaljujem Ambasadi Republike Azerbejdžan na pomoći i podršci koja je stigla u momentu kada se ceo svet, kao i naše dve prijateljske zemlje, bore protiv pandemije virusa korona. Važno je da jedni drugima pružimo podršku u borbi sa ovom pošasti, a mi ćemo se truditi da nastavimo da negujemo dobre i prijateljske odnose i u budućnosti. Siguran sam da će pomoć stići u prave ruke jer je namenjena porodicama sa više dece, slabijeg materijalnog stanja – istakao je Kocić.

Opština Rakovica podelila je za vreme vanrednog stanja oko 12.000 paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima, kao i osobama sa invaliditetom i samohranim roditeljima.

Drugi sekretar Ambasade Republike Azerbejdžan Emil Agajev je istakao prijateljske odnose i strateško partnerstvo između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan, napominjući da su ti odnosi veoma važni u situaciji kada se svi borimo sa pandemijom virusa korona.

– Uzimajući u obzir prijateljske odnose između naših dveju zemalja, odlučili smo da u saradnji sa Opštinom Rakovica uručimo 20 paketa humanitarne pomoći porodicama iz ove opštine. Paketi sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za dezinfekciju, a donaciju ovakve vrste smo imali u opštinama Savski venac i Čukarica – rekao je Emil Agajev i dodao da će Ambasada Republike Azerbejdžan ovakve aktivnosti nastaviti i u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana