Radojičić: Veze Beograda i Trebinja nastaviće da jačaju Beoinfo

Objavljeno: 24.03.2021. 20:20 Izmenjeno: 24.03.2021. 20:20

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru delegaciju Grada Trebinja sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem na čelu. Tema razgovora bila je unapređenje saradnje između dva grada u mnogim oblastima, a naročito na planu turizma.

– Razgovarali smo, između ostalog, o tome kako da turiste koji dođu u Trebinje usmerimo na Beograd, kao i da one koji dođu u našu prestonicu uputimo da posete Trebinje. Gosti Beograda su i do sada uglavnom upućivani ka Višegradu i Trebinju, ali smo sigurni da postoji još puno kapaciteta za zajedničku saradnju. Jedna od ideja je da, s obzirom na to da je filmska industrija veoma zainteresovana za snimanje u naša dva grada, razvijemo saradnju i na tom polju, i da im zajedno ponudimo destinacije za snimanje – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je na sastanku bilo reči i o urbanističkom razvoju, te da iskustva jednog grada na tom polju možemo da prenesemo na drugi, pogotovo što Trebinje u ovom trenutku ima izrazito značajne projekte koji će unaprediti turističku ponudu.

– Još jedno od pitanja o kojima smo razgovarali bilo je rešavanje pitanja parkiranja. Govorili smo o tome kako da se u Trebinju implementira sistem „Oko sokolovo”, odnosno o našim iskustvima u vezi sa konceptom koji Komunalna milicija i JKP „Parking servis” koriste da bi taj problem bio razrešen – naglasio je gradonačelnik.

On je istakao da su se složili da naša dva bratska grada imaju puno toga zajedničkog i da sve aspekte saradnje možemo još više da unapredimo.

– Složili smo se da sjajan odnos predsednika Vučića i predsednika Dodika daju dodatni impuls, te da i jednima i drugima omogućavaju i olakšavaju da na lokalnom nivou unapredimo našu saradnju. Veze Beograda i Trebinja nastaviće da jačaju – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je dodao da je na sastanku sa gradonačelnikom Radojičićem, osim o turizmu, razgovarao o rešavanju komunalnih problema i do sada uspostavljenoj saradnji.

– Kao što smo u prethodnom periodu imali dobru saradnju, ovim sastankom uspostavljena je još čvršća saradnja. Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću koji je sa svojim saradnicima podržao veliki broj projekata u Trebinju. Neki od njih su vrtić „Srbija” u najbrojnijem naselju u Trebinju, ali i „Duhovni centar Mrkonjić”, koji se gradi u rodnom mestu Svetog Vasilija Ostroškog – rekao je Ćurić.

On je precizirao da se i kanal oko starog grada gradi uz pomoć Vlade Republike Srbije, te da će turisti moći barkom da obiđu stari grad.

– Tokom 2020. godine, kada su mnogi svetski turistički gradovi imali problem sa brojem gostiju zbog pandemije virusa korona, Trebinje nije imalo zahvaljujući građanima Srbije koji su došli kod nas. Čvršćom saradnjom povezaćemo Trebinje i Beograd tako da turisti koji dođu u Trebinje takođe posete i Beograd. Na zadovoljstvo građana želimo da napravimo još veće projekte, poput projekta „Aerodrom”, koji svi sa nestrpljenjem očekuju – rekao je Ćurić.

Dogaćaju su prisustvovali glavni urbanista Marko Stojčić, v.d. sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac i direktor TOB-a Miodrag Popović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana