Radojičić: U toku Međunarodne nedelje vakcinacije pod sloganom „Vakcine nas zbližavaju” aplikovana milionita doza vakcine u Beogradu Beoinfo

Objavljeno: 26.04.2021. 11:40 Izmenjeno: 26.04.2021. 11:40

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da je tokom današnjeg dana utrošena milionita doza vakcine u Beogradu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da je tokom današnjeg dana utrošena milionita doza vakcine u Beogradu.

– Veoma sam zadovoljan ovakvim rezultatima. Ponosan sam na odličnu organizaciju imunizacije u Beogradu, posebno što je milionita doza data baš u toku današnjeg dana kada traje i Međunarodna nedelja imunizacije pod sloganom „Vakcine nas zbližavaju” – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je pojasnio da je opšti cilj ove međunarodne manifestacije  povećanje obuhvata ljudi imunizacijom, i to na svetskom nivou, naročito kada je reč o populaciji koja pripada teško dostupnim, osetljivim i marginalizovanim grupama.

– Beograd je svih ovih nedelja pokazao da deli načela, vrednosti i principe koji se promovišu tokom Međunarodne nedelje vakcinacije. U tom smislu, trebalo bi da svako od nas bude dobar primer u svom okruženju – da se vakciniše zbog sebe, svojih bližnjih ali i šire zajednice. U Beogradu su vakcine lako dostupne svima – poručio je gradonačelnik Radojičić.

On je naglasio da je do juče u našoj prestonici data 998.771 doza vakcine. U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 5.456 osoba, a ukupno je do sada vakcinisano 585.659 ljudi.

– Od toga je 172.547 osobe, odnosno 12,4 odsto punoletnih građana primilo samo prvu dozu vakcine, a 413.112 ljudi, odnosno 29,7 odsto punoletnih građana obe doze vakcine – istakao je gradonačelnik Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana