Radojičić: Ponosan sam što je Beograd zadržao isti stepen investicionog razvoja i tokom pandemije   Beoinfo

Objavljeno: 03.05.2021. 08:49 Izmenjeno: 03.05.2021. 15:34

Naša dužnost i obaveza prema Beograđanima je da probleme iz prošlosti rešavamo jedan po jedan, a ocenu o tome trebalo bi da daju sugrađani, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić

On je rekao da se ponosi time što je Beograd zadržao isti stepen investicionog razvoja, čak i u ovom periodu, kada smo se suočili sa pandemijom korona virusa.

– Najviše sam ponosan na organizaciju imunizacije u Beogradu. Verujem da uvek može više i bolje. Ali mora biti jasno da sve ono na čemu predano radim zahteva dosta vremena i ne može da se realizuje u kratkim rokovima – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da mu je važno da realizacija ekoloških projekata u prestonici, kao i ulaganja u izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, budu prioritet u narednom periodu.

On je naglasio i da se mnogo radilo na tome da građani žive bolje, kvalitetnije, da žive u zdravijem i bezbednijem gradu.

– Verujem da bi sledeći mandat doneo još veći napredak. Ne krijem da bih na izvestan način želeo priliku da u još jednom mandatu za Beograd učinim još više. Da li Beograđani misle kao ja, reći će to na izborima. Tada će, zapravo, dati i ocenu našeg rada. Ako mi sugrađani ponovo ukažu poverenje, za mene bi bila izuzetna čast da ponovo vodim Beograd – istakao je gradonačelnik.

Upoređujući profesije lekara i gradonačelnika on je rekao da postoji više sličnosti nego razlika iako to možda ne deluje na prvi pogled.

– Ono što je lekar za pojedinca, to je dobar i odgovoran političar za društvo. Pomenuo bih u tom kontekstu da mi je jedna od najvećih ambicija u kojoj posebno spajam domene svog delovanja, kao lekar i kao gradonačelnik, izgradnja nove, najmodernije dečje bolnice u regionu, Tiršove 2. U toku je izrada projekta za dobijanje građevinske dozvole, počinju pripremni radovi na terenu i njegovo raščišćavanje. Danas se, s obzirom na razvoj privatne prakse, deca bogatih ljudi leče u privatnim klinikama, što je i normalno. Međutim, ja sam želeo da svako dete ima priliku da se leči u najsavremenijoj državnoj ustanovi, opremljenoj najmodernijom medicinskom tehnologijom, u kojoj će raditi vrsni stručnjaci iz zemlje, ali i inostranstva, putem telemedicine – istakao je Radojičić.

Govoreći o Vaskrsu gradonačelnik je rekao da ga slavi u svom domu, sa porodicom.

– Kako i ove godine Vaskrs slavimo bez mogućnosti da se porodice okupe u većem broju, uveren sam da ćemo ga već sledeće godine obeležavati na tradicionalan način, uz osmehe, okupljanja i zagrljaje – rekao je gradonačelnik koji je sugrađanima poželeo srećan i radostan Vaskrs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana