Radojičić: Nova mera zabrane kretanja vikendom već daje rezultate   Beoinfo

Objavljeno: 05.04.2020. 10:43 Izmenjeno: 05.04.2020. 11:26

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da Beograd funkcioniše kako treba u uslovima vanrednog stanja, kao i da nova mera zabrane kretanja – od 13 sati u subotu, do ponedeljka u 5 sati ujutru – već daje rezultate.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da Beograd funkcioniše kako treba u uslovima vanrednog stanja, kao i da nova mera zabrane kretanja – od 13 sati u subotu, do ponedeljka u 5 sati ujutru – već daje rezultate.

–Beograd je ovog nedeljnog jutra miran, komunalne službe rade svoj posao i grad funkcioniše kako treba u uslovima vanrednog stanja. Ovih 38 sati zabrane kretanja je za sad najduži interval koji smo imali. Situacija kakva je bila u prethodnom periodu i kakva je danas govori da nova mera već daje rezultate – istakao je Radojičić za tv Prva.

On je, ispred bolnice „Dragiša Mišović” rekao da veruje da će ove mere zabrane kretanja važiti i za naredne vikende.

–Grad Beograd će na dnevnoj bazi, zajedno sa kriznim štabom pratiti situaciju na terenu, i u zavisnosti od njih uvoditi nove mere. Spremni smo za sve scenarije, i ako bude bilo potrebe sigurno da ćemo produžavati vreme zabrane kretanja – naveo je prvi čovek prestonice i istakao da se građani mnogo bolje pridržavaju propisanih mera nego u prethodnom periodu.

Upitan za komentar povodom situacije u prodavnicama, gde se mogu videti i slučajevi da građani ne nose maske i rukavice i ne drže neophodnu distancu jedni od drugih, gradonačelnik je istakao da ima drugačiji utisak.

–Moj utisak je da ljudi drže propisano odstojanje u redovima gde čekaju za osnovne životne namirnice. Vrlo je važno da svi koji ulaze u prodavnice imaju maske i rukavice, kao i osoblje koje tamo radi. Većina građana poštuje pravila i to treba naglasiti, ali je isto tako važno da reagujemo gde vidimo da se ta pravila ne poštuju. Suština je da se infekcija ne širi dalje – ukazao je gradonačelnik.

Grad je, prema njegovim rečima, pripremio plakate sa uputstima kako da se svi ponašamo na javnim mestima, te da će oni biti podeljeni po opštinama, mesnim zajednicima i stambenim zgradama.

–Pravila su jednostavna, ali moramo stalno jedni druge podsećati na njih. Jer mogućnost greške postoji, a posledice su katastrofalne – zaključio je Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana