Radojičić i Đurević razgovarali o saradnji Beograda i Višegrada Beoinfo

Objavljeno: 17.08.2019. 15:09 Izmenjeno: 18.08.2019. 17:27

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić boravio je  u Višegradu gde je sa načelnikom ove opštine u Republici Srpskoj Mladenom Đurevićem razgovarao o uspostavljanju privredne, turističke i kulturne saradnje.

Gradonačelnik Radojičić istakao je tom prilikom da se najbrži rezultati mogu očekivati u turističkoj saradnji dva grada.

– Mnogi strani turisti koji dolaze u Beograd žele da posete Višegrad zbog čuvenja koje ima u svetskim razmerama. Turisti koji dolaze zbog Višegrada mogu biti usmereni prema Beogradu i to je veoma važan segment u kojem možemo da napredujemo – dodao je Radojičić.

On je napomenuo da je važno naći zajedničke interese i u tom segmentu uraditi stvari koje su dobre i za Višegrad i za Beograd.

– Kultura, sport i umetnost su segmenti u kojima sigurno možemo mnogo toga da uradimo, a verujem da ćemo sporazumom o kojem smo razgovarali to definisati preciznije i imati jasne rezultate u skorijoj budućnosti – istakao je Radojičić.

On je naglasio da je uvek na poseban način fasciniran i Višegradom, kao i ćuprijom i Drinom.

– Andrićgrad je dao neku posebnu dimenziju ovom gradu i radujem se da ima sve više turista i da se Višegrad privredno razvija – dodao je Radojičić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je istakao da je dogovoreno da delegacija višegradske opštine poseti Beograd gde će potpisati protokol o saradnji.

– Sve više ljudi iz Srbije i Beograda posećuje našu opštinu i nadam se da ćemo u narednom periodu imati nekoliko zajedničkih projekata, a na zadovoljstvo građana iz Republike Srpske i Srbije – naglasio je Đurević.

On je ocenio da je razgovor bio konstruktivan i da su se gost i domaćin dotakli mnogih tema koje u budućnosti mogu biti od koristi za oba grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana