Radojičić: Dobio sam poziv koji se ne odbija Tanjug

Objavljeno: 03.02.2018. 10:52 Izmenjeno: 03.02.2018. 10:52

Nosilac liste SNS „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ na beogradskim izborima prof.dr Zoran Radojičić objasnio je da je prihvatio da bude prvi na listi jer je dobio „poziv koji se ne odbija, od čoveka koji drži reč i kome se veruje“, ali i zato što ima potrebu da pomera granice.

Radojičić, koji je i direktor Dečje klinike u Tiršovoj, naglasio je za Pink da, kada se dogovarao sa Vucićem i njegovim timom da bude na listi, „odmah su razgovarali o Tiršovoj dva“.  „Dobio sam poziv koji se ne odbija, od čoveka koji drži reč i kome može da se veruje, a ja u sebi imam potrebu, pomalo idealistično, da se nešto uradi za sve zajedno i da pomerimo neke granice. Obično i krećem, tako je bilo i sa Tiršovom, sa nekim ogromnim idealima, ali se u toj nekoj priči pomere granice i vidi se rezultat“, rekao je Radojičić.

On je istako da ima ideale, ali da, kako je rekao, i njegovi saradnici znaju da pred njih postavlja precizne ciljeve.  Radojičić je naglasio da, kada se izađe na ulice Beograda, može se videti da je „definitivno lepši grad nego što je bio“. „Vidite puno završenih stvari. Ako krenete od Slavije, odmah ćete videti da je sređen Bulevar oslobođenja, veliki broj uređenih fasada, koje su drugačcije, pešačka zona je sređena, Ikea je došla…Ne mogu sve da nabrojim“, ukazao je Radojičić.

Na pitanje šta bi voleo da promeni i koje su njegovo ambicije kada je reč o zdravstvu, kao njemu nabližem sektoru, Radojičić je podsetio da čim je postao direktor Tiršove, počeo je da priča o izgradnji „Tiršove dva“, dok mu se, kako kaže, 95 odsto ljudi podsmevalo.  Podsetio je da se o izgradnji „Tiršove dva“ pričalo 50 godina, kao i da je u Skupštini Jugoslavije 1989. godine bilo rešeno da se radi „Tiršova dva“. „Kada sam se dogovarao sa Vučićem i njegovim timom da budem na listi, odmah smo pričali o Tiršovoj dva. Odmah smo se dogovorili da to bude zajednički projekat koji ćemo završiti“, rekao je Radojičić.  Tiršova je mesto, kako kaže, „velike patnje“, gde se leče najteže obolela deca.  „Ovom celom stvari ćemo im pomoći da ta patnja bude lakša“, rekao je Radojičić, aludirajući na nedavno potpisani Sporazum o bespovratnoj finansijskoj pomoći za izradu studije izvodljivosti za igradnju nove zgrade Univerzitetske dečje klinike „Tiršova dva“.  On je naglasio da nije reč samo o „Tiršovoj dva“, već da je 40 zdravstvenih ustanova modernizovano i rekosnturisano, a klinički centri su u fazi rekonstrukcije. „Ne samo centar grada nego i drugi dalji delovi moraju imati istu dostupnost zdravstvenoj negi“, smatra Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana