Radojičić: Beogradske škole spremne da prime đake beoinfo

Objavljeno: 28.08.2019. 12:13 Izmenjeno: 29.08.2019. 20:01

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišli su  Osnovnu školu „Kralj Petar Drugi Karađorđević” u kojoj su u toku završni radovi na rekonstrukciji.

Obilasku škole prisustvovali su i zamenica predsednika oštine Vračar Radmila Sarić i članovi veća ove gradske opštine.

Radojičić je podsetio da su radovi na rekonstrukciji, u vrednosti od 30 miliona dinara, počeli u januaru ove godine i da su veoma obimni, ali da je od izvođača dobijeno čvrsto obećanje da će sve biti završeno do 2. septembra, kada počinje školska godina.

– Sekretar Slavko Gak i ja smo u stalnom kontaktu i sa direktorima ostalih škola, i sve je spremno za početak školske godine. U prošloj godini je 150 miliona dinara investirano u opremu za naše škole, a ove godine je do danas već investirano 180 miliona dinara. Želimo da naše škole budu što bolje opremljene i da početak školske godine dočekamo na najbolji mogući način. U ovom trenutku radi se i škola u Leštanima, za šta je izdvojeno 540 miliona dinara, i vršimo stalan pritisak da ti radovi budu što pre završeni. U škole ćemo ulagati i u narednom periodu kroz održavanje, rekonstrukcije, za šta je izdvojeno ukupno 800 miliona dinara. Danas Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu ima dvostruko više novca na raspolaganju nego što je to bilo 2012. godine, čime pokazujemo da se odgovorno ponašamo prema obrazovanju i našoj deci – kazao je gradonačelnik Radojičić.

On je podsetio da ove školske godine 17.000 dece na teritoriji grada polazi u prvi razred.

– Želimo da ih dočekamo spremni i da im pružimo najbolje uslove za obrazovanje. Ohrabrujuća je vest da ove godine 200 dece više upisuje prvi razred nego prethodne, a u ovoj osnovnoj školi 126 prvaka krenuće na nastavu, što je takođe dobra vest i za opštinu Vračar, jer je to više novoupisane dece nego prošlih godina. Važno nam je da imamo što više dece, jer sve što radimo za Beograd i Srbiju ima efekta samo ukoliko imamo kome to da ostavimo. Zbog toga Grad Beograd vodi odgovornu demografsku politiku, u skladu sa istovetnom politikom predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. I zato smo danas zadovoljni, jer je dece više, a naše škole su spremne da im pruže sve uslove potrebne za dobro obrazovanje – istakao je Radojičić.

Tokom obilaska škole, Radojičić i Gak, zajedno sa direktorkom škole Biljanom Lazarevski, uverili su se da radovi na rekonstrukciji dograđenog dela škole teku po planu. Projektom je 2.000 kvadratnih metara privedeno nameni, a u okviru radova rekonstruisana je sala za fizičko vaspitanje, uvedeno centralno grejanje, izgrađena svečana sala sa tri kabineta, trpezarija, informatički kabinet i proširen hol za ulaz učenika. Poseta školi završena je obilaskom letnje likovne sekcije i razgovorima sa učenicima i nastavnicima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana