Na Sajmu trenutno 33 pacijenta sa najlakšom kliničkom slikom Tanjug

Objavljeno: 29.03.2020. 13:21 Izmenjeno: 30.03.2020. 10:12

Trenutno su u privremenoj bolnici na Sajmu smeštena 33 pacijenta zaražena korona virusom, svi sa najlakšom kliničkom slikom, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

On je u uključenju za TV Prva rekao da je danas oko 13 sati počelo preuzimanje pacijenta pozitivnih na korona virus iz KBC “Dragiša Mišović”, KBC Zemun i sa Pulmološkog centra KCS i njihovo smeštanje na Sajam.

“Trenutno u hali 1 je smešteno 33 pacijente, situacija je zadvoljavajuća. To su pacijjenti pozitivni na korona virus sa najlakšom kliničkom koji praktično čekaju kontrolne testove da u drugom, odnosno u trećem testu budu negativni i da bi nakon toga išli kući u samoizolaciju i na dalji tretman”, kaže Vekić.

Naveo je da nije bilo nikakvih problema prilikom premeštanja pacijenata na Sajam za koje kaže da su iz svih krajeva Srbije.

“Pacijenti su bili vrlo razmumni i sasvim su lepo prihvatili prelazak. Ovde smo obezbedili kompletnu ekipu, više od 10 lekara, medicinskih 30 sestara, sa izuzetno korektnim uslovima i vodili smo računa o najmanjim sitnicama”, rekao je Vekić.

Objasnio je da svi pacijenti smešteni na Sajmu nemaju temperature niti duge tegobe, stomačne ili respiratorne.

Oni su, kaže, na Sajmu radi daljeg praćenja i kako ne bi širili virus u krugu porodice, među komšijama i prijateljima.

“Ovo je izuzetna stvar koju je Vlada uradila u cilju sprečavanja prenošenja infekcije, na predlog struke”, rekao je Vekić.

Naveo je da će privremena bolnica na Sajmu omogućiti da se oslobode kapaciteti na Infektivnoj klinici, KBC “Dragiša Mišović” i KBC “Zemun” za teže pacijente.

Na Sajmu su, napominje, zabranjene posete, omogućeni svi higijenski uslovi i prateći sadržaji za vreme boravka, obezbeđena je bioblioteka i TV sala, animacije i igare, 24 -časovona pokrivenost medicinskim osobljem, a objekat obezbeđuje Vojska.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana