Putin odgovara na pitanja, rekordnih 1.640 novinara Tanjug

Objavljeno: 14.12.2017. 10:29 Izmenjeno: 14.12.2017. 14:51

Ruski predsednik Vladimir Putin počeo je danas da odgovara na pitanja na 12. godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi za koju se akreditovalo rekordnih 1.640 predstavnika medija.

Odgovarajući na prvo pitanje, Putin je rekao da Rusija treba da gleda u budućnost, kao i da su glavna pitanja za njegovu zemlju razvoj infrastrukture, obrazovanje i zdravstvena zaštita.

Na ovoj „velikoj pres konferenciji“, koju Putin drži u decembru da bi sumirao rezultate odlazeće godine, ne postoje ograničenja što se tiče tema, pa tako ruski predsednik odgovara na razna pitanja – od unutrašnjopolitičkih, preko spoljne politike, kao i ličnog života.

Prema najavama Dmitrija Peskova, ova konferencija za novinare će biti posebna.

„Vlada veliko interesovanje za konferenciju i ova će biti posebna. Sada kada je pri kraju njegov (Putinov) predsednički mandat, a znamo da će se kandidovati na sledećim izborima, konferencija će biti značajnija nego ona iz 2012. godine, kada je bio izabran za predsednika“, rekao je Peskov, prenosi Tas s.

Peskov je rekao da je Putin ceo jučerašnji dan, „od svitanja do sumraka“, posvetio pripremama za konferenciju.

Peskov je naveo da postoji izvesno ograničenje trajanja konferencije, ali da je istovremeno njena dužina fleksibilna.

„Biće dovoljno vremena da konferencija za novinare bude prilično obuhvatna, kao što obično i jeste“, rekao je Peskov u odgovoru na pitanje da li će konferencija biti vremenski ograničena.

Najduža Putinova konferencija za novinare trajala je četiri sata i 40 minuta, a održana je 2008., a najkraće 2001. – jedan sat i 33 minuta.

Počev od 2004. njegove godišnje konferencije za medije ne traju kraće od tri sata uzastopno.

Inače, za ovogodišnju konferenciju ruskog predsednika akreditovan je rekordan broj novinara – 1.640 njih, a lista akreditovanih novinara dostupna je na sajtu Kremlja, javio je Tas s ranije.

Godine 2015, 1.390 novinara bilo je akreditovano za Putinovu konferenciju za medije, a 2016. godine – njih 1.350, podseća ruska agencija.

Putin ove konferencije drži od 2001. godine, a pauzu je imao u periodu između maja 2008. i maja 2012. kada je bio premijer.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana