Put duhovnosti u Rakovici Studio B

Objavljeno: 23.09.2016. 19:23 Izmenjeno: 23.09.2016. 22:24

U okviru duhovnih svečanosti pod nazivom „Put duhovnosti” koje organizuju Manastir Rakovica i Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica održana je konferencija posvećena različitim aspektima duhovnosti u obrazovanju.

Bio je to poslednji dan duhovnih svečanosti u okviru kojih su Beograđani imali priliku da poslednjih 7 dana uživaju u brojnim predavanjima, likovnoj koloniji, izložbama, književnim večerima i dečjim festivalu

Duhovne svečanosti Put duhovnosti koje su se poslednjih nedelju dana održavale u Rakovici, završene su velikom konferencijom na temu Različitih aspekata duhovnosti u obrazovanju, o čemu su govorili mnogi gosti i akademici, među kojima je bio i stavrofor prof dr Dragomir Sando koji je održao predavanje na temu Semantika prosvete i njenog temellja na putu duhovnosti.

Protojerej prof dr Ljubivoje Stojanović govorio je o još jednoj važnoj duhovnoj temi: o religijskom pluralizmu kao temelju različitosti u savremenom obrazovanju.

Na konferenciji je bilo još mnogo promišljanja na temu duhovnosti ali i duhovitosti u vaspitanju, o elementima duhovnosti kod Roma, srpskim narodnim vitezovima, duhovnom delovanju sveštenika u velikom ratu, molitvama kroz istoriju. Zajednički imenitelj duhovnim svečanostima u Rakovici poslednjih nedelju dana bilo je kako koračati putem duhovnosti u vremenu sadašnjem.

Manifestacija „Put duhovnosti” održana prvi put ove godine okupila je veliki broj učesnika, predstavnika sveštenstva, veroučitelje i učitelje veronauke u Rakovici, ansamble kulurno-umetničkih društava Rakovice, akademske slikare, pitomce Vojne gimnazije i brojne umetnike i kulturne stvaraoce i dala duhovnu inspiraciju mnogima, te će zasigurno postati tradicija u godinama koje dolaze.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana