Prva rekonstrukcija pogona „Kosmaj” od 1974. godine Studio B

Objavljeno: 29.11.2016. 14:54 Izmenjeno: 30.11.2016. 12:37

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je GSP-ov pogon „Kosmaj“ koji nije ozbiljno rekonstruisan od osnivanja 1974. godine. „Ovi ljudi rade veoma značajan posao, daleko od očiju javnosti rekao je gradonačelnik i najavio da će iduće godine biti rekonstruisan još jedan veliki pogon – „Karaburma“. Grad je, iz ušteđenih sredstava, za rekonstrukciju pogona „Kosmaj“ izdvojio 90 miliona dinara.

foto Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas, zajedno sa svojim pomoćnikom Borkom Milosavljevićem i direktorom GSP „Beograd” Željkom Milkovićem, radove na rekonstrukciji saobraćajnoj pogona „Kosmaj”.

Mali je tom prilikom poručio da je u pitanju investicija vredna 95 miliona dinara, kao i da će uloženi novac doprineti poboljšanju usluga GSP „Beograd”, ali i bezbednosti saobraćaja na gradskim ulicama.

– Svakodnevno se trudimo da unapredimo način rada GSP „Beograd” i to ne samo kupovinom novih autobusa. Podsetiću da je tokom prethodne dve godine kupljeno 55 novih vozila, a da ćemo tokom sledeće godine obaviti kupovinu još 30 zglobnih i 10 solo autobusa. Ipak, radi se i na investicijama koje građani ne mogu da primete na ulicama, poput investiranja u pogone gde se vozila servisiraju. Ovo je prvi slučaj od izgradnje pogona „Kosmaj” da se ulaže u ove garaže i parkirališta – rekao je Mali.

On je istakao važnost radova jer se u pogonima obavlja kontrola vozila, što svakako pozitivno utiče na pitanje bezbednosti saobraćaja i putnika.

– Zajedno sa rukovodstvom preduzeća radimo i na obezbeđivanju sredstava za sređivanje pogona na Karaburmi. To će biti naš sledeći veliki posao kada je GSP „Beograd” u pitanju. Sve ovo doprinosi bezbednosti saobraćaja u našem gradu jer će vozila gradskog prevoznika sigurno biti još bolje servisirana, održavana i kontrolisana. Na taj način menjamo Beograd i dobijamo bolje gradsko saobraćajno preduzeće – rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da je sadašnja situacija u GSP „Beograd” bolja i u finansijskom i u kadrovskom smislu.

– U poslednje tri godine, od kada smo počeli sa ozbiljnim koracima u stabilizaciji GSP „Beograd”, mislim da je ovo preduzeće u daleko boljoj situaciji nego što je bilo. Ipak, to je daleko od željenog stanja, jer želimo da GSP dobija daleko manje subvencije od grada nego što je sada slučaj. Apelujem na građane da kupuju karte za prevoz, jer je svaka prodata karta investicija u projekte poput ovog, sređivanje autobusa i kupovinu novih vozila. Ako budemo uspeli da merama štednje dođemo do novca u toku naredne godine, krenućemo i sa rekonstrukcijom starih čeških tramvaja. Želimo da ti tramvaji budu obnovljeni, sa klima-uređajima i internetom – poručio je Mali.

Prema njegovim rečima, novac za rekonstrukciju pogona „Kosmaj” nije obezbeđen kreditom, već uštedama.

– Sredstva koja smo na taj način obezbedili usmeravamo tamo gde su najveće potrebe. Prioriteti za GSP „Beograd” u ovom trenutku su pogoni i obnavljanje voznog parka. Sledeće godine želimo da obezbedimo nove uniforme za vozače, kako zimske tako i letnje. Na taj način želimo da pokažemo zaposlenima da Grad Beograd i rukovodstvo preduzeća brinu o njima. Iz dana u dan radimo sve više na unapređenju usluga gradskog saobraćajnog prevoznika, jer želimo da Beograđani budu još zadovoljniji radom GSP-a – dodao je Mali.

Direktor GSP „Beograd” Željko Milković, zahvalio je gradonačelniku na podršci i naglasio želju rukovodstva da kvalitet usluga bude poboljšan.

– Ovo su prvi radovi u ovom pogonu od 1974. godine, kada je sagrađen. Radimo na poboljšanju kvaliteta usluga koje pružamo, ali nećemo sigurno zaboraviti ni naše zaposlene, kako vozače tako i majstore koji rade na održavanju vozila – rekao je prvi čovek GSP „Beograd”.

Predsednik samostalnog sindikata GSP „Beograd” Zoran Antić istakao je da je rekonstrukcija pogona „Kosmaj” veliki dan za GSP.

– Nadamo se da će do jula sledeće godine radovi biti završeni. Ovo je izuzetan primer saradnje Grada Beograda i reprezentativnih sindikata.

Moram da naglasim da veliku ulogu u svemu ima i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, koji je došao ovde, video kakva je situacija i nakon toga postigao dogovor sa gradonačelnikom da se krene sa rekonstrukcijom pogona – rekao je Antić.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana