Protesti zbog cene goriva-teror manjine nad većinom Studio B, Tanjug

Objavljeno: 11.06.2018. 09:56 Izmenjeno: 12.06.2018. 09:45

Protesti u Srbiji zbog povećanja cene goriva predstavljaju teror manjine nad većinom i organizuju ih Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Dveri, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Saobraćaj u Beogradu do 8.15 odvijao se bez problema, pa čak i većih gužvi, a onda su usledile blokade Gazele i Zrenjaninskog puta kod Borče. Osam automobila, odnosno 12 ljudi, blokiralo je Gazelu kod Sava centra. Brzom akcijom policije saobraćaj je ubrzo normalizovan, a sve je prošlo mirno i bez incidenata. Blokada saobraćaja zabeležena je i na Zrenjaninskom putu, kod Putnika.

Protesti u Srbiji zbog povećanja cene goriva predstavljaju teror manjine nad većinom i organizuju ih Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Dveri, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Sada svi treba da prilagođavamo svoje obaveze tome što je neko odlučio da svoje političke ambicije koje ne može da sprovede na izborima sprovode na ulici. Nebitno je da li smatrate da li je gorivo skuplje, da li treba da bude jeftinije ili ne, svako misli da sve treba da bude jeftinije, to je normalno….“, rekao je Vulin za TV Pink.

On je kazao da oni koji se kriju iza protesta trebalo bi da izađu i preuzmu odgovornost.

„Kako ćemo znati da je u redu, da smo ispunili vaše zahteve, koji su vaši zahtevi, ko ih je postavio, kako ćemo znati sa kim se pregovara i sa kim se razgovara?“, kaže on.

Država, kaže, ima nekoga ko se bavi time da li mogu da se spuste akcize ili ne, da li će to uticati na druge stvari. Da li će biti smanjena cena goriva zavisi od nekoliko stvari, kakva će cena biti na svetskom tržištu, kakva je politika Vlade, rekao je on.

„Za par dana se više niko neće sećati goriva, imaćete zahteve za ostavku Vlade, predsednika Republike, niko se neće sećati zašto je počelo. Kada treba da se povećaju plate onda je u redu što država ima novac, ali kako je prikupila to nema veze“, kazao je.

Dodao je da su se ovakve scene mogle videti i posle predsedničkih izbora gde je predsednik Vučić pobedio sa velikom razlikom.

„Ovo je primer terora manjine nad većinom. I tada su političke stranke to organizovale. Političke stranke stoje iza ovoga, one to podržavaju i hvale kao divnu sliku Srbije“, istakao je Vulin.

Naveo je da se na isti način radilo u Ukrajini 2013. godine, te da se sada koriste potpuno iste metode i upozorio da se ne može očekivati da isto radite, a da ne budu iste posledice.

Kaže i da će se u narednih nekoliko dana pojaviti fotografija na kojoj će vozaču kamiona ili Hitne pomoći koji se naginje kroz prozor, lepa draga devojka ponuditi cvet, što će kako kaže, biti simbol protesta.

„To smo imali u Ukrajini, Rumuniji, Slovačkoj, gde ste imali i kordone policije. Na svu sreću naša policija neće praviti nikakve kordone, vodiće računa o poštovanju zakona, ali neće nikoga da ugrožava, pokazuje maksimalno strpljenje, pribranost“, istakao je Vulin.

Komentarišući da najveće kritike dolaze od DS S, Vulin je podsetio da je za vreme njihove vladavine Kosovo proglasilo nezavisnost, da je oslobođeno 2.500 albanskih terorista, kao i monstrumi koji su silovali srpsku devojčicu i bacili je u krečanu, a oni nisu „prstom mrdnuli“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana