Prolazi glavni udar hladnoće, sledi porast temperature Tanjug

Objavljeno: 25.01.2022. 13:24 Izmenjeno: 25.01.2022. 13:25

Todorović da će na jugu Srbije još biti dosta hladno u jutarnjim satima, dok ne stignu oblaci, ali da će danju u svim mestima maksimalna dnevna temperatura preći u nekoliko stepeni iznad nule.

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da prolazi glavni udar hladnoće i da će već tokom predstojeće noći početi priliv toplijeg vazduha, te da u četvtak i petak sledi dalji porast temperature.

Todorović je za televiziju Tanjug rekao da su poslednja tri dana bila najhladnija tokom ove zime, ali da su takve vremenske prilike sasvim normalne za sredinu januara, te dodao da su ovo ekstremno niske temeprature, ali daleko od vrednosti koje su zabeležene tokom nekih drugih zima.

„Danas prolazi glavni udar hladnoće i već od noćas počinje priliv toplijeg vazduha. Sledi blago naoblačenje tako da će sutra minimalne temperature biti daleko više nego jutrošnje, pogotovo u Vojvodini i na području Beograda“, rekao je Todorović.

U četvtak i petak sledi dalji porast temperature, rekao je Todorović i dodao da do početka februara neće biti veće hladnoće s tim što će sa prvim naoblačenjem koje nam sledi biti vrlo slabog snega, te da će slično biti i u subotu, 29. januara, kada se očekuje manji pad temperature.

Takođe, dodao je da se 1. februara očekuje kratkotrajno dvodnevno naoblačenje uz manji pad temperature, kada će pored kiše biti i snega, ali da će generalno u narednih desetak, 15 dana biti toplije vreme.

Todorović je rekao da bi počev od sutra, uz porast temperature, maksimalne temperature do kraja januara u nekim mestima mogle da dostignu i 10 stepeni, s tim što bi to u početku bile temperature između tri i osam stepeni.

„Porast temperature doprineće da se u narednih nekoliko dana snežni pokrivač u nižim predelima potpuno otopi. Ostao bi samo u planinskim predelima, mada bi se i tu topio na visinama oko 1.000 metara“, rekao je Todorović.

Govoreći o tome kakvo će vreme biti u glavnom gradu Srbije, Todorović je ponovio da se 1. i 2. februara opet očekuje zahlađenje, ali ne sa ovako niskim temperaturama.

„To bi bila oblačna varijatna koja će početi sa kišom, a onda sa snegom, pa posle toga opet porast temperatura“, rekao je Todorović.

Naveo je da će se u većem delu februara ili barem u prvoj polovini meseca zadržati promenjljiva varijanta vremena.

„Tu bi bilo i toplijih dana sa maksimalnim temperaturama i do čak 10 i 15 stepeni s tim da bi te tople epizode bile prekidane kratkotrajnim zahlađenjima u trajanju od dva do tri dana, kada bi pored kiše moglo na kratko da bude i snega“, dodao je Todorović.

Od sutra slabiji jutarnji mraz i porast temperature

Od sutra će na severu, a od četvrtka i u ostalim krajevima zemlje jutarnji mraz oslabiti, a zatim se očekuje i postepeni porast dnevnih temperatura.

Sutra ujutru će u Srbiji biti slab i umeren mraz, samo na jugu ponegde jak.

Tokom dana se očekuje pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom, sa više padavina na istoku i jugoistoku.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od -11 do -3, a najviša od nule do 5 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, uz provejavanje slabog snega i duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar.

Najniža temperatura od -5 do -3, najviša oko 2 stepena.

U narednih sedam dana očekuje se umereno do potpuno oblačno i postepeno toplije, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a od petka u nižim predelima sa kišom, susnežicom i snegom.

Krajem perioda temperatura u padu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana