Produžen rok za onlajn probu male mature Tanjug

Objavljeno: 22.04.2020. 18:26 Izmenjeno: 22.04.2020. 20:28

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je u kraćem periodu tokom testa iz srpskog jezika, došlo do preopterećenja sistema, ali da su brzom reakcijom kompanije Komtrejd i Kancelarije za informacione tehnologije aktivirani dodatni resursi, čime su otklonjena usporenja u radu sistema.

Imajući u vidu navedene okolnosti doneta je odluka da se termin za rešavanje testa danas produži do 21.30 sati, što će biti i u naredna dva dana.

„Da bismo omogućili ravnomerno opterećenje sistema sugerišemo učenicima sa teritorije AP Vojvodine da testove u naredna dva dana rešavaju u terminu 8 do12 sati, učencima sa teritorije GradaBeograda 12 do16 sati, a svim ostalim učenicima u terminu od 16 do 21.30 sati“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ističu da je onlajn test za samoprocenu znanja za završni ispit organizovan u potpunosti besplatno zahvaljujući Komtrejdu i IT Kancelariji.

„Usled okolnosti u kojima se nalazi čitav svet, uspostavljanje sistema na kojem će samoprocenu znanja sprovesti više od 65.000 učenika, moralo je biti sprovedeno u veoma kratkom roku, ne ostavljajući vremena za detaljno testiranje i fino podešavanje sistema“, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je cilj onlajn testiranja samoprocena znanja učenika u cilju provere spremnosti za završni ispit, kao i da će svi učenici dobiti priliku za to i da nijedan učenik ne sme i neće biti oštećen.

Ministarstvo se zahvalilo kompaniji Komtrejd i Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu na nesebičnoj podršci i naporima da u vreme vanrednog stanja svojim volonterskim angažovanjem obezbede nesmetano funkcionisanje sistema, kao i hardverskim i softverskim resursima koje su stavili na raspolaganje za potrebe sprovođenja onlajn testa..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana