Privedeno 600 migranata, Gašić:Zaštitićemo građane Srbije tanjug

Objavljeno: 25.11.2022. 12:26 Izmenjeno: 25.11.2022. 14:26

Tokom akcije zaplenjeno je i oružje.

foto tanjug

 

Nakon prijave o pucnjavi među migrantima kod Horgoša, policija pretražuje teren, a na područje grada Subotice stigao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Na području Horgoša i Subotice do sada je privedeno više od 600 iregularnih migranata, koji je ce biti prevezeni u izbegličke centre na jugu Srbije, saznaje Tanjug.

Akcija se odvija i u Beogradu, a policija sklanja migrante sa beograsdskih ulica i trgova.

U blizini Ekonomskog fakulteta primetne su dve policijske „marice“, dok se u parku ispred te ustanove, koji je od 2015. često mesto okupljanja migranata, nalazi nekoliko desetina njih, okruženi policijom, javlja reporter Tanjuga.

„Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni“, poručio je Gašić, koji se uputio na teren kako bi pružio podršku pripadnicima MUP-a koji se svakodnevno suočavaju sa iregularnim migrantima i kriminalnim grupama krijumcara ljudi, ali i građanima Subotice, Horgoša i okolnih mesta, kako bi ih uverio da je policija uvek tu da ih zastiti.

Kako je MUP ranije saopštio, policija je, zajedno sa Žandarmerijom, noćas započela sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

Gašic: Životi i imovina građana će biti zaštićeni

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je, prilikom obilaska lokacije na Horgošu na kojoj su pripadnici Žandarmerije i udarna operativna grupa Kikinde i Subotice priveli veću grupu migranata, da će bezbednost svakog građanina Srbije i njihova imovina biti zaštićeni.

Ministar je naglasio da u Srbiji prema svakoj vrsti kriminala postoji nulta tolerancija i da je srpska policija spremna da odgovori na sve bezbednosne izazove, posebno na ovom delu teritorije gde je skoncentrisan veliki broj migranata, saopšteno je iz MUP-a.

„U razgovoru sa predsednikom Republike jasno smo definisali ciljeve: da svaki građanin Srbije mora da ima zagarantovanu bezbednost i da njihova imovina mora biti zaštićena od svih vidova kriminala, pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo“, rekao je Gašić.

Načelnik Uprave granične policije Mile Jandrić ukazao je da je u toku akcija koja je usmerena na sprečavanje krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u sadejstvu više linija rada preduzeli su sve mere i radnje da blokiraju ovaj prostor. Otkriveno je više od 600 iregularnih migranata, određena lica koja su učestvovala u sinoćnoj pucnjavi su identifikovana, a pronađeno je i vatreno oružje“, precizirao je Jandrić i dodao da se akcija nastavlja i da će ta brojka biti još veća.

Takođe, on je dodao da će se ove akcije nastaviti po jasnim inputima ministra Gašića.

Načelnik Uprave granične policije naglasio je da Srbija neće biti parking za migrante i da se u narednom periodu može očekivati više ovakvih akcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana