Prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, poledice ima na prevojima tanjug

Objavljeno: 09.12.2022. 09:32 Izmenjeno: 09.12.2022. 10:37

„Ima i magle, ona smanjuje vidljovost i do 50 metara, pa je potrebno koristiti i svetla za maglu i vožnju prilagoditi stanju magle”, rekla je Damjanović.

Svi prilazi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, snega na kolovozu nema ni na putevima trećeg stepena, a oprez je preporučljiv zbog magle koja smanjuje vidljivost i do 50 metara, kažu u Auto-moto savezu Srbije. “Počela je skijališna sezona na Kopaoniku. A prema najnovijem izveštaju koji smo dobili od JP “Putevi Srbije” i Zimske službe je da su svi prilazi Kopaoniku i od prohodni od strane Jošaničke Banje i od Brusa i Brzeća. To važi i za ostale prilaze ka Tari, Divčibarama, Staroj planini i saobraćaj se odvija normalno”, rekla je za Tanjug Nevena Damjanović, iz Auto-moto saveza Srbije. Prema njenim rečima, na ovim prilazima nema snega na kolovozu. “Saobraćaj na deonici Golubac-Kladovo u ovom trenutku je normalizovan. U jutranjim časovima je došlo zbog obustave zbog odrona koji se desio ispred tunela, a sve je rešeno zahvaljujući ekipama putara i saobraćaj se odvija bez zastoja. Ukoliko se vozači upute ka planinskim centrima obavezno je da imaju lance van naseljenog mesta jer je to po zakonu i zimska oprema je neophodna u ovim mesecima”, rekla je Damjanović. Kako je navela, poledice ima posebno na prevojima koji vode ka planinskim centrima i treba je očekivati u jutarnjim i večernjim časovima. „Ima i magle, ona smanjuje vidljovost i do 50 metara, pa je potrebno koristiti i svetla za maglu i vožnju prilagoditi stanju magle”, rekla je Damjanović.

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-75, kod petlje Ražanj – Aleksinački Rudnici, u smeru Niš – Beograd, do 15. decembra odvijaju se radovi na pojačanom održavanju leve kolovozne trake. U zoni radova, saobraćaj se preusmerava u suprotnu traku na dvostrano odvijanje u smeru Beograd – Niš, u dužini od 8,5 kilometara. Na auto-putu E-75, zbog radova na rehabilitaciji nadvožnjaka na petlji Vrčin, izmenjen je režima saobraćaja do 30. decembra do 17 časova. Saobraćaj u smeru prema Nišu se odvija preticajnim saobraćajnim trakama, a u smeru prema Beogradu voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom. Na deonici Ribariće – Brnjak (AP Kosovo i Metohija), danas od 8 do 14 časova najavljena je obustava saobraćaja zbog izvođenja asfalterskih radova u punoj širini kolovoza. Alternativni putni pravac je državni put I B reda broj 31, Raška – Jarinje. Na deonici Strojkovce – Vučje, zbog radova na asfaltiranju kolovoza doći će do privremenih obustava saobraćaja od 9 do 12 i od 13 do 16 časova, na državnom putu II B reda broj 436. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je državni put II A reda broj 227 Strojkovce – Bunuški Čifluk. Nakon 16 časova saobraćaj se odvija normalno. Kako je navedeno u saopštenju, od petlje „Malča“ do raskrsnice „Prosek“, izmenjen je režima saobraćaja na delu puta do 12. decembra. Saobraćaj sa državnog puta II A reda broj 259 na 500 metara ispred sela Prosek iz smera Bele Palanke preusmerava se na državni put II A reda broj 224 ka Niškoj Banji, dok se saobraćaj na opštinskom putu Prosek – Malča obustavlja od mesta preklapanja sa trasom u izgradnji državnog puta II A reda broj 259.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana