Preventivne mere zbog mogućih poplava

Objavljeno: 06.03.2016. 18:06 Izmenjeno: 06.03.2016. 18:06

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pozvala je danas pod oznakom „hitno“ sva preduzeća i agencije iz resora Ministarstva da obrate posebnu pažnju i preduzmu sve preventivne mere.

 Preventivne mere preduzimaju se zbog najave velikih padavina i upozorenja na mogućnost poplava.

„Posebno napominjem da je veoma važno da preduzmete sve plansko-preventivne mere s obzirom da usled velikih količina padavina mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji“, navodi se u pismu koje je uputila potpredsednica Vlade.

Od javnih preduzeća i agencija se takođe zahteva da u toku sutrašnjeg dana izveste Ministarstvo o uočenim potencijalnim rizicima i merama koje su preduzeli kako bi otklonili moguće negativne posledice, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pismo upozorenja upućeno je JP „Putevi Srbije“, „Koridorima Srbije“, železničkim preduzećima „Infrastruktura železnica Srbije“, „Srbija kargo“, „Srbija voz“, Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Institutu za puteve, Agenciji za bezbedost saobraćaja, kao i Aerodromu „Nikola Tesla“, kompanijama „Er Srbija“ i „JAT Tehnika“, Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Kontroli letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA.

Dopis je upućen i lučkim kapetanijama, Agenciji za upravljanje lukama, Direkciji za vodne puteve, Upravi za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Upravi za transport opasnog tereta, kao i Građevinskoj direkciji Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 14°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana