Predstavnici beloruskog proizvođača vozila u Beogradu

Objavljeno: 23.03.2016. 11:57 Izmenjeno: 23.03.2016. 11:57

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević primio je danas predstavnike beloruskog proizvođača vozila „Belkomunmaša“.

Glavna tema sastanka je predstavljanje konkretnih rešenja za unapređenje kvaliteta usluge najvećeg gradskog prevoznika.

– Pored nabavke novih autobusa, uvođenja novih rešenja poput električnih autobusa u funkcionisanje gradskog prevoza i obnove tramvaja, veliku pažnju posvetićemo i obnovi trolejbuskog voznog parka. GSP raspolaže sa 125 trolejbusa od kojih je 83 proizveo „Beolkomunmaš“ pa smo želeli da sa predstavnicima ove kompanije razgovaramo o konkretnim merama za osavremenjivanje vozila – rekao je Milosavljević.

Na sastanku je dogovoreno formiranje mešovite radne grupe koja će se isključivo baviti obnovom popularnih beogradskih „trola“.

-Delegacija „Belkomunmaša“ predstavila je najsavremenija rešenja za obnovu trolejbusa sa ciljem da se ova vrsta vozila osposobi i za funkcionisanje bez priključka na električnu mrežu. Kako bi se to omogućilo, u vozila je potrebno ugraditi moderne superkondenzatore – naglasio je pomoćnik gradonačelnika.

Po formiranju radne grupe, dogovoreno je da se do kraja maja definišu jasna rešenja i predlozi koji će biti predstavljeni na narednom sastanku u okviru Dana Beograda u Minsku, koji se u beloruskoj prestonici tada održavaju.

Sastanku u zdanju Starog dvora u Beogradu prisustvovali su i ambasador Belorusije Vladimir Čušev, menadžment GSP-a, kao i predstavnici Privredne komore Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 17°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana