Predstavljena ONKO aplikacija za mobilne telefone studio b

Objavljeno: 09.03.2023. 18:40 Izmenjeno: 09.03.2023. 18:40

Mi na Institutu imamo savetovalište koje odlično radi više od 20 godina, ali smo želeli da pružimo pomoć i podršku i pacijentima u celoj Srbiji – za 24sedam je rekla dr Ana Jovićević, epidemiolog na Institutu za onkologiju i radiologiju.

Suočavanje sa dijagnozom karcinoma nije laka ni obolelima ni njihovim porodicama i prijateljima, ali da u toj borbi ne budu sami pobrinuli su se stručnjaci sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i osmislili aplikaciju ONKO namenjenu svima koji žele da se detaljnije informišu o bolesti i prevenciji.
Aplikacija je besplatna i dostupna korisnicima android i IOS sistema, a obuhvata korake od prve sumnje na maligno oboljenje, analiza, odlaska na konzilijum, odluke o lečenju, psihološke podrške, saveta za okruženje…

Aplikacija obuhvata korake od prve sumnje na maligno oboljenje, analiza, odlaska na konzilijum, odluke o lečenju, psihološke podrške, saveta za okruženje.

Ova korisna alatka obuhvata sva ona pitanja koja najčešće zanimaju obolele i njihove porodice.

– Projekat smo pokrenuli kako bismo kroz različite brošure obradili teme odnosno odgovorili na pitanja koja muče naše pacijente kada se suoče sa dijagnozom, ali i sve one koji preventivno žele da saznaju nešto o karcinomu. Mi na Institutu imamo savetovalište koje odlično radi više od 20 godina, ali smo želeli da pružimo pomoć i podršku i pacijentima u celoj Srbiji – za 24sedam je rekla dr Ana Jovićević, epidemiolog na Institutu za onkologiju i radiologiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana