Predsednik Vučić ugostio 100 učenika osnovnih škola sa KIM tanjug

Objavljeno: 17.03.2024. 10:14 Izmenjeno: 22.03.2024. 08:58

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije, u Palati Srbija. Na prijemu je prisutno sto učenika i nastavnika iz Osojana, Goraždevca, sela Banje, Banjske, Štrpca, Vitine, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice. Na prijemu će se obratiti predsednik Vučić, kao i Anđela Milošević, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Banović […]

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije, u Palati Srbija. Na prijemu je prisutno sto učenika i nastavnika iz Osojana, Goraždevca, sela Banje, Banjske, Štrpca, Vitine, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice. Na prijemu će se obratiti predsednik Vučić, kao i Anđela Milošević, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Banović Strahinja“ iz Banjske. Na kraju prijema, predsednik Vučić će učenicima pokloniti tablete. Tokom jučerašnjeg dana, deca sa KIM stigla su u Beograd i zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem, posetili su Zoološki vrt.

Draga deco iz svih delova KiM, naše Srbije, dobrodošli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste ovde danas na 20-godišnjicu strašnog pogroma u južnoj srpskoj pokrajini, koji istom žestinom traje i danas. Čak ni metode ne menjaju mnogo, uz istu podršku onih koji su ih podržavali bombama 1999. godine.

Znate da imate samo jedan glavni grad, a to je Beograd.

– Hvala svima vama iz Metohije, koji ste ovde nakon terora koji se sprovodio pre samo nekoliko dana. I vama iz junačke Banjske.

– Dobrodošla draga deco, vi ste danas neko na našem KIM. Baš zato što ste neko, opstajete kao svoji na svome. Samo kada je naše naše ono nije takozvano, ono mora i treba da bude. Kako je rekao patrijarh, mi smo duhovno uvek sa vama, jer je Kosovo naša duhovna kolevka.

Zahvalio je deci i njihovim roditeljima i nastavnicima što vole svoju Srbiju. „Znate da je to vaša zemlja, znate da imate samo jedan glavni grad, a to je Beograd i nadam se da ste imali malo vremena i da ćete tek imati vremena da još više zavolite druge delove svoje srpske otadžbine“, poručio je Vučić.

Učenica sedmog razreda osnovne škole Banović Strahinja iz Banjske Anđela Milošević rekla je da deca na KiM nemaju srećno detinjstvo.

Ona je predsednku Srbije uručila crteže vršnjaka u znak zahvalnosti što se svakodnevno brine za nas na KiM.

Predsednik Vučić je deci uzvratio poklonima, a onda ih pitao šta im je bilo najlepše u Beogradu. Mališani su uglas odgovorili: Zoološki vrt!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana