Predsednik Vučić sastao se sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom. instagram

Objavljeno: 21.04.2023. 11:01 Izmenjeno: 23.04.2023. 09:55

Otvoren razgovor sa Seržom Bramercom o doslednim naporima Srbije u borbi za pravdu u pogledu ratnih zločina i problema nestalih lica, ali i neslaganja u vezi sa određenim pitanjima. Naša zemlja svakako, kao i uvek do sada ozbiljno, nastavlja saradnju sa Mehanizmom, uz posebna nastojanja u pravcu bolje regionalne saradnje u pravnim pitanjima, napisao je […]

Otvoren razgovor sa Seržom Bramercom o doslednim naporima Srbije u borbi za pravdu u pogledu ratnih zločina i problema nestalih lica, ali i neslaganja u vezi sa određenim pitanjima. Naša zemlja svakako, kao i uvek do sada ozbiljno, nastavlja saradnju sa Mehanizmom, uz posebna nastojanja u pravcu bolje regionalne saradnje u pravnim pitanjima, napisao je Predsednik na svom Instagram nalogu.

Tokom sastanka, predsednik Vučić i tužilac Bramerc razgovarali su o nastavku saradnje između Mehanizma i Srbije, regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina, kao i o pitanju pronalaženja nestalih osoba.

Predsednik Vučić je tom prilikom istakao da je Srbija dosledna u nastojanjima da se ostvari pravda za ratne zločine i otkriju nestala lica tokom ratnih sukoba devedesetih godina. Takođe je dodao da će Srbija nastaviti da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema saradnji sa Mehanizmom, uz akcenat na unapređenju regionalne pravosudne saradnje.

Glavni tužilac Bramerc je ukazao na predmet „Šešelj“ i na činjenicu da se ne poštuje sud, te je zatražio od Srbije da se po tom pitanju ponaša odgovorno, ali je i pozdravio ulogu Srbije po pitanju regionalnih napora u oblasti kažnjavanja ratnih zločina, ocenivši da je direktan angažman srpskih vlasti i Tužilaštva dao rezultate i rešio probleme, te da bi u tom smeru trebalo nastaviti.

Predsednik Vučić pozdravio je kontinuirano angažovanje tužioca Bramerca i podršku koju pruža napretku Srbije ka nacionalnim ciljevima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana