Predsednik  Vučić sastao se sa Folile Šakantu instagram

Objavljeno: 03.05.2024. 11:08 Izmenjeno: 06.05.2024. 11:21

Odličan sastanak sa ministarkom @pholile_shakantu . Razmenili smo mišljenja o svim temama od interesa za naše zemlje, a posebno o aktuelnoj situaciji u svetu i mestu naših država u globalnom poretku današnjice. Detaljno sam informisao ministarku Šakantu o izazovima koji stoje pred Srbijom u UN u pogledu rezolucije „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“, kao […]

Odličan sastanak sa ministarkom @pholile_shakantu . Razmenili smo mišljenja o svim temama od interesa za naše zemlje, a posebno o aktuelnoj situaciji u svetu i mestu naših država u globalnom poretku današnjice.

Detaljno sam informisao ministarku Šakantu o izazovima koji stoje pred Srbijom u UN u pogledu rezolucije „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“, kao i o poziciji naše zemlje po ovom pitanju, koju sam podrobno obrazložio. Naglasio sam da je za nas podrška prijatelјskog Esvatinija od naročitog značaja, posebno u ovom trenutku, kada se suočavamo sa brojnim pritiscima.

Zahvalio sam Kraljevini Esvatini na principijelnoj poziciji o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, što predstavlja poseban dokaz o čvrstom prijateljstvu između naših zemalja. Razgovarali smo i o brojnim planovima za unapređenje saradnje, čiji prvi korak u konkretizaciji će biti i potpisivanje Opšteg sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Esvatinija o osnivanju Mešovite stalne komisije za saradnju.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo činjenicom što studenti iz Kraljevine Esvatini studiraju u Srbiji u okviru programa „Svet u Srbiji“, a uvaženu ministarku sam zamolio da prenese srdačne pozdrave kralju Msvatiju III i izrazio želju da ga ugostim u Srbiji, čime bi nam učinio veliku čast i dao dodatni zamah našim bilateralnim odnosima i sveukupnoj saradnji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana