Predsednik Vučić sastao se sa Elizabet Alen tanjug

Objavljeno: 15.05.2024. 10:51 Izmenjeno: 16.05.2024. 13:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa američkom državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen. Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil je prisustvovao sastanku. „Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa američkom državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen. Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil je prisustvovao sastanku.

„Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojača svoj angažman i iskoristi svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona i stvorili preduslovi za iskrenu saradnju i konkretan napredak regiona i svih naših građana ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti“, napisao je Vučić na instagramu. Naveo je da su razgovarali i o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD. „Dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom @statedept Alen o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD. Razmotrili smo mogućnosti za širenje saradnje Srbije i SAD u oblasti kulture i obrazovanja, naročito različite vrste programa za stipendije, za razmenu studenata, kultura i znanja“, napisao je Vučić. Vučić je naveo da su razgovarali i o podršci SAD napretku Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina

Trenutna temperatura 24°C

Grmljavina

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana