Vučić: Pokazaćemo svetu kako se štite nacionalni i državni interesi Srbije instagram

Objavljeno: 22.04.2024. 21:42 Izmenjeno: 24.04.2024. 10:22

Kada je reč o nacrtu rezolucije „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ smatramo da je to politička odluka koja će dovesti do novih podela, otvaranja starih rana i nestabilnosti u regionu. Istovremeno, to će otvoriti Pandorinu kutiju i dovesti do nesigurnosti i novih rezolucija o genocidu u UN. Umesto toga, nama u regionu […]

Kada je reč o nacrtu rezolucije „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ smatramo da je to politička odluka koja će dovesti do novih podela, otvaranja starih rana i nestabilnosti u regionu. Istovremeno, to će otvoriti Pandorinu kutiju i dovesti do nesigurnosti i novih rezolucija o genocidu u UN.

Umesto toga, nama u regionu je potrebno više inkluzivnosti, pravih razgovora i razumevanja kako bismo mogli da prevaziđemo ove poteškoće i da se fokusiramo na ekonomski razvoj, jačanje regionalne stabilnosti i razvoja.

Predsednik  Vučić obratio se stalnim predstavnicima država članica UN na prijemu koji je organizovala Stalna misija Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama.

„Pred nama je teško vreme, ali bilo da izgubimo formalno, gotovo sam siguran da će to biti uz neveliku razliku i siguran sam da ćemo pokazati svetu kako se štite nacionalni i državni interesi naše zemlje. Hvala svima za pažnju, hvala svima na ljubavi prema Srbiji“, izjavio je Vučić u video snimku objavljenom na njegovoj Instagram stranici „buducnostsrbijeav“. Vučić je danas učestvovao na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj šestomesečnom izveštaju UNMIK-a o Kosovu i Metohiji, nakon čega je delegacija Srbija napravila prijem u UN, na kome je prema Vučičevim rečima bilo 125 zvanica. „Srećan sam zbog toga što smo se borili i hoću da kažem svim ljudima u Srbiji da sam samo jednu stvar obećao pre polaska u Njujork. A to je da ćemo da se borimo do poslednjeg trenutka bez obzira na sve lične i bilo kakve druge rizike. Hoću da se zahvalim svim ljudima koji su radili i koji su spremali sednicu Saveta bezbednosti, koji su mi pomogli da se suprotstavim nečemu što je izgledalo kao nameštaljka, kao političko pozorište“, poručio je Vučić. Zahvalio je svim ljudima u Srbiji koji su, kako je istakao, verovali u svoju zemlju, koji su verovali u svoje rukovodstvo i koji znaju, kako kaže, da će Srbija na kraju da pobedi. „Naša borba nikada neće prestati. Hvala ljudima na ogromnoj podršci i ljubavi koju pokazuju prema našoj Srbiji. Pobediće Srbija!“, napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana