Predsednik Vučić na otvaranju deonice Novi Beograd-Surčin tanjug

Objavljeno: 01.04.2023. 10:59 Izmenjeno: 03.04.2023. 10:33

foto alo Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje  ceremoniji otvaranja deonice Novi Beograd – Surčin autoputa „Miloš Veliki“.Deonica Novi Beograd – Surčin, duga oko osam kilometara, biće najbrža veza tog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem Miloš Veliki. Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotar […]

foto alo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje  ceremoniji otvaranja deonice Novi Beograd – Surčin autoputa „Miloš Veliki“.Deonica Novi Beograd – Surčin, duga oko osam kilometara, biće najbrža veza tog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem Miloš Veliki. Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pešake, izlaz na autoput „Miloš Veliki“ biće skraćen za oko 10 kilometara, jer više neće morati da idu preko autoputa Beograd – Zagreb. Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd – Surčin potpisan je sa kompanijom „Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani“, a njegova vrednost je 70,5 miliona evra. Ta deonica auto-puta „Miloš Veliki“ je bila građevinski veoma zahtevna, jer prolazi kroz naseljeno područje. Vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice i Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas. Ima po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi su izgrađena i tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak. Na samom početku trase gradske magistralne saobraćajnice imaju uključenja iz dve ulice na Novom Beogradu, a dalje put vodi kroz ravnicu ka prvoj petlji, odnosno čvoru „Surčin 1“, tipa „poludeteline“. Kraj ove deonice je kod sledeće velike petlje u Surčinu, posle koje počinje autoput „Miloš Veliki“. Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP. Vučić je ranije rekao da će kada autoput Surčin – Novi Beograd bude završen da će od Beograda do Čačka moći da se stigne kolima za samo sat vremena.

Otvorena deonica Novi Beograd-Surčin autoputa „Miloš Veliki“

Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Novog Beograda do Surčina, duga osam kilometara, otvorena je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Auto-put od Novog Beograda do Surčina biće najbrža veza tog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem „Miloš Veliki“. Svečanom otvaranju prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pešake, izlaz na auto-put „Miloš Veliki“ biće skraćen za oko 10 kilometara, jer više neće morati da idu preko auto-puta Beograd – Zagreb. Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd – Surčin potpisan je sa kompanijom „Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani“, a njegova vrednost je 70,5 miliona evra. Ta deonica auto-puta „Miloš Veliki“ je bila građevinski veoma zahtevna, jer prolazi kroz naseljeno područje. Vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske i ulice i dr Ivana Ribara na Novom Beograd dieektno na auto-put „Miloš Veliki“. Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas. Ima po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi su izgrađena i tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak. Na samom početku trase gradske magistralne saobraćajnice imaju uključenja iz dve ulice na Novom Beogradu, a dalje put vodi kroz ravnicu ka prvoj petlji, odnosno čvoru „Surčin 1“, tipa „poludeteline“. Kraj ove deonice je kod sledeće velike petlje u Surčinu, posle koje počinje auto-put „Miloš Veliki“. Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP. Vučić je ranije rekao da će kada auto-put Surčin – Novi Beograd bude završen da će od Beograda do Čačka moći da se stigne kolima za samo sat vremena.

Vučić:Pokrećemo nove velike investicije u puteve, od EIB 300 do 500 miliona evra

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija zbog finansijskih rezultata pokrenuti nove velike investicije u puteve širom Srbije, kao i da će Evropska investiciona banka obezbediti za to 300 do 500 miliona evra. „Mi ove godine očekujemo velika potpisivanja, zahvaljujući nešto boljim rezultatima i čestitao sam premijerki Ani Brnabić i Siniši Malom, idemo u velike nove investicije u puteve, jer tu ne možete da dobijete značajnu podršku spolja u kreditiranju. Mi imamo mali javni dug i možemo to da radimo. Ali samo Evropska investiciona banka hoće da nam učini“, rekao je Vučić tokom obilaska danas otvorene deonice Novi Beograd-Surčin autoputa „Miloš Veliki“. Kazao je da je njegova ideja bila da uzmemo milijardu evra ili dve za lokalne ili regionalne puteve, ali da smo uspeli da „izmolimo“ za 300 do 500 miliona evra. „To znači da ćemo, sve ovo što idem po Srbiji, da ćemo taj veliki posao da uradimo“, naglasio je Vučić. Kazao je da nam ove godine predstoje otvaranja infrastrukturnih projekata.
Stara kineska poslovica kaže: „Ako želiš da budeš uspešan, prvo izgradi put.“ Putevi povezuju, znak su napretka države, a kada su ovako dobri kao naši, preko njih dolaze i novi investitori.

Kod nas su danas svi navikli na dobre puteve, čak i oni koji nikada nijedan nisu izgradili, a ja sam srećan što najviši standardi u Srbiji postaju nešto što se podrazumeva. To je uspeh naše države i građana, i zato je važno da nastavimo da vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku i da imamo velike snove.

Posebno sam zahvalan ambasadorki Čen Bo koja je uvek uz nas na putu napretka Srbije, a najveću zahvalnost dugujemo predsedniku Siju uz čiju podršku smo postigli ogroman uspeh u izgradnji Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana