Vučić: Jačati ekonomske veze Srbije i Koreje Studio B

Objavljeno: 22.11.2021. 10:30 Izmenjeno: 23.11.2021. 10:23

Sve više korejskih kompanija interesuje se za investiranje na srpskom tržištu, konstatovali na sastanku predsednik Vučić i odlazeći ambasador Republike Koreje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćen Čea i zahvalio mu što je, svojim posvećenim radom, doprineo unapređenju bilateralnih odnosa dveju zemalja, a posebno na tome što je veći deo svojih diplomatskih aktivnosti posvetio privlačenju korejskih investitora u Srbiju.

Predsednik Vučić i ambasador Če su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih veza dveju zemalja, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju. I ovom prilikom je konstatovano da se sve više korejskih kompanija interesuje za uslove investiranja na srpskom tržištu, zahvaljujući i radu kancelarije KOTRA (Korejska agencije za promociju trgovine i izvoza). Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti i za saradnju u drugim oblastima, poput obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima „pametnih gradova“, elektronske uprave i zaštite životne sredine.

Ambasador Če je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koju je predsednik Vučić pružao njegovom radu, posebno u oblasti ekonomske saradnje. On je, takođe, rekao da će i na novoj dužnosti nastaviti da radi na promovisanju Srbije kao odlične destinacije za investicije korejskih kompanija.

Predsednik Vučić je ambasadoru Čeu poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti, uveren da će i dalje doprinositi saradnji dveju zemalja. Predsednik Vučić je podsetio da predsednik Republike Koreje ima otvoren poziv da poseti Republiku Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana