Predsednik Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka. instagram

Objavljeno: 15.01.2023. 10:41 Izmenjeno: 25.01.2023. 11:01

Srbija ulaže napore u cilju očuvanja mira, stabilnosti i poštovanja principa međunarodnog prava i njihove primene u skladu sa potpisanim sporazumima.

foto tanjug

 

Obavestio sam ambasadora Bocan-Harčenka o intenziviranju diplomatskih aktivnosti od strane međunarodnih aktera u vezi sa razvojem događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o naporima koje Srbija ulaže u cilju očuvanja mira, stabilnosti i poštovanja principa međunarodnog prava i njihove primene u skladu sa potpisanim sporazumima.

-Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da bude čuvar mira i stabilnosti u regionu, zalažući se za poštovanje međunarodnog prava. Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio da Ruska Federacija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i istakao u tom smislu važnost Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci koju Rusija u tom smislu pruža Srbiji u međunarodnim forumima. Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o pitanjima iz domena bilateralnih odnosa, posebno kulturne saradnje, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana