PREDSEDNIK OPŠTINE OBIŠAO RADOVE NA ZEMUNSKOJ PIJACI studio b

Objavljeno: 07.02.2023. 11:46 Izmenjeno: 07.02.2023. 11:46

Kada se završe radovi parking će se nalaziti gde je bio i do sada na Masarikovom trgu, a Zemunska pijaca će biti uređena po najvišim standardima do kraja leta.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže na potezu Masarikovog trga, i tom prilikom razgovarao sa građanima koji su se interesovali kada će moći ponovo na starom mestu da pazare na Zemunskoj pijaci.

“U naredna tri meseca rešavaćemo komunalne probleme, a koji se odnose na rekonstrukciju kanalizacione mreže. Na Zemunskoj pijaci bilo je dosta vode koja nije imala gde da otekne, pa su plavili lokali i podrumi. Tu su stare dotrajale cevi, tako da je krajnje vreme da i ovaj potez bude rekonstruisan“, rekao je predsednik Kovačević.

Radovi će biti izvođeni u tri faze. U prvoj fazi će na prostoru parkinga biti skinuta podloga, a zatim će da usledi izgradnja kanalizacije i vraćanje zastora.

U drugoj fazi kanalizacija će se raditi duž oboda pijace, uz ogradu Osnovne škole “Lazar Savatić“ ka Gospodskoj ulici.

Treća faza podrazumeva radove prema Beogradskoj ulici, uz objekte na parkingu, ka Ulici princeze Olivere (Petra Zrinjskog).

Novoobeležena žuta parking mesta na prostoru gde su se nalazile pijačne tezge samo su privremeno rešenje, dok traju radovi, a namenjena su pre svega za snabdevna vozila koja donose robu za pijačnu prodaju, kao i za vozila stanara koji žive u okolini.

Kada se završe radovi parking će se nalaziti gde je bio i do sada na Masarikovom trgu, a Zemunska pijaca će biti uređena po najvišim standardima do kraja leta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana