Predsednik Vučić sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Džonom Harisom

Objavljeno: 07.09.2023. 11:08 Izmenjeno: 09.09.2023. 12:05

Sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom sam razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, intenziviranju vojno-bezbednosne saradnje, kao i o regionalnim, globalnim i drugim pitanjima od obostranog značaja. Srbija je opredeljena da nastavi da osnažuje i gradi osnove za buduće strateško partnerstvo sa SAD, čime bi naš bilateralni dijalog dobio jasniju strukturu, napisao je  Predsednik […]

Sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom sam razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, intenziviranju vojno-bezbednosne saradnje, kao i o regionalnim, globalnim i drugim pitanjima od obostranog značaja.
Srbija je opredeljena da nastavi da osnažuje i gradi osnove za buduće strateško partnerstvo sa SAD, čime bi naš bilateralni dijalog dobio jasniju strukturu, napisao je  Predsednik na Instagramu.

Kroz Program državnog partnerstva započeti su ili realizovani brojni projekti na polju vojne saradnje, kao i na ekonomskom i privrednom planu, naveo je predsednik Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Kontinuirano intenziviranje ekonomske saradnje između Srbije i SAD rukovođeno je, prema rečima predsednika Vučića, sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastućom trgovinskom razmenom roba, a posebno usluga, kao i značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći. Vučić je naveo da su SAD među vodećim stranim investitorima u Srbiji. Komandant Nacionalne garde Ohaja, general-major Džon Haris, poručio je da je partnerstvo Ohaja sa Srbijom jedan od načina na koje SAD pokazuju svoju posvećenost saradnji se našom zemljom i izneo konkretne predloge za njeno unapređenje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana