Predložena saradnja Telekoma Srbija i Telenora u skladu sa zakonom Studio B

Objavljeno: 22.04.2021. 12:46 Izmenjeno: 22.04.2021. 12:46

Dobra vest za korisnike i tržište. Kompanija Telekom Srbija zvanično je obaveštena od strane Komisije za zaštitu konkurencije da je predložena saradnja sa kompanijom Telenor odobrena od strane tog regulatornog tela i da je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima

Na ovaj način stekli su se uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu. Podsećamo da je saradnja dve kompanije, Telekoma Srbija i Telenora, urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje Telekomove optičke infrastrukture Telenoru i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima. To znači da Telekom Srbija može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a Telenor može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj svojoj tački.

 

Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji. On donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji.

 

Telekom Srbija nastavlja sa sprovođenjem svoje strategije, koja za cilj ima pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana