Poznate ekipe za gradsko takmičenje „Brzinom do zvezda“ Studio B

Objavljeno: 09.04.2021. 14:13 Izmenjeno: 09.04.2021. 14:13

Održano takmičenje u trčanju na 40 metara za učenike trećih i četvrtih razreda zemunskih  osnovnih škola, uz poštovanje svih preventivnih mera u borbi protiv širenja pandemije kovida 19.

Takmičenje je održano na Gradskom stadionu u Zemunu.

Kapiten osmočlane ženske zemunske ekipe za gradsko takmičenje u junu je Lara Kramberger, kojoj je uručena medalja i plaketa, a muške Aleksa Žunić, takođe nagrađen odličjem.

U ime pokrovitelja, Gradske opštine Zemun, koji je omogućio nastup mladih Zemunaca u sedmom ciklusu sportske manifestacije “Brzinom do zvezda“, takmičenje je pratio član Opštinskog veća Dragan Matijević.

Matijeviću je zahvalnicu u ime Atletskog saveza Srbije uručio proslavljeni atletičar, svetski i evropski as Emir Bekrić.

Takmičenje je pratio i sportski direktor Beogradske asocijacije za školski sport Momčilo Stanojković.

Zemun je u projektu “Brzinom do zvezda“ učestvovao u pet ciklusa: 2007, 2008. i 2009, a posle decenije pauze i 2019. godine. U 2020. nisu postojali uslovi za njegovu realizaciju zbog pandemije kovida 19.

Dobro osmišljenim pripremama od početka marta 2021. godine sprovedene su obuke, kampovi i treninzi malih atletičara, jer je smisao projekta “Brzinom do zvezda“ omasovljenje dečjeg sporta, podrška zdravim stilovima života i razvoju bazičnog sporta, atletike.

Nosilac projekta Omladinski sportski savez Zemuna štampao je prigodni informator i plakat, koji su podeljeni svim školama učesnicama.

Povratak Zemuna među 40 gradova takmičara i u 500 škola učesnica, među kojima su bile i gotovo sve zemunske osmoletke 2019. godine nagrađen je Zlatnom plaketom koju je Omladinskom sportskom savezu Zemuna i AK Mladost kao organizatorima opštinskog takmičenja “Brzinom do zvezda“ dodelio Srpski atletski savez, dok je Andrej Nikolić, učenik OŠ “Lazar Savatić“ bio sveukupni pobednik 6. ciklusa ove ugledne sportske manifestacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana