Povećanje plata i penzija do kraja godine Tanjug

Objavljeno: 30.05.2019. 13:11 Izmenjeno: 30.05.2019. 13:11

Ministar finansija Siniša Mali najavljuje povećanje minimalca u septembru, kako i značajnije povećanje plata i penzija u drugoj polovini ove godine.

 

„U toku prošle godine smo povećali minimalnu cenu rada sa 143 dinara na 155 dinara po satu, čime je prvi put pređena cifra od 27.000 dinara mesečno. Sa tim ćemo nastaviti i dalje…Naredno povećanje će biti u septembru i to radimo zajedno sa privredom i sindikatima. Samo želimo da to bude na realnim osnovama, kako bismo imali zdravu privredu koja to može da iznese“, rekao je Mali u intervjuu za „B92“.

Sumirajući rezultate rada od dolaska na čelo Ministarstva finansija, uveren je da je „najbolja vest za gradane u ovih prvih godinu dana, bilo povecanje plata u javnom sektoru i penzija“, a očekuje da će biti prostora za još jedno povećanje „koje sigurno neće biti malo“.

„Jedan od najvećih ciljeva na početku nam je bio da stvorimo povoljno okruženje za privredu, koja će moći dobro i efikasno da posluje i da bude konkurentna na tržištu… Zato smo započeli sa smanjivanjem opterećenja na zarade, sa čime ćemo nastaviti i ove godine“, kaže ministar.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana