Potpisani ugovori o nabavci građevinskog materijala za pomoć intereno raseljenim licima Beoinfo

Objavljeno: 08.12.2021. 16:15 Izmenjeno: 08.12.2021. 16:15

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević potpisala je  ugovor o dodeli unutrašnje i spoljašnje stolarije namenjene za adaptaciju otkupljene seoske kuće sa okućnicom sa jednim od šest korisnika pomoći

Vrednost navedenog ugovora iznosi 168.192 dinara, dok je ukupno izdvojeno u ove svrhe 750.264 dinara. Prethodno je Sekretarijat za socijalnu zaštitu kupio seoske kuće sa okućnicom za šest porodica interno raseljenih lica i za navedene namene je izdvojeno 7.800.000 dinara.

– Grad, u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama, kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje porodica izbeglica i interno raseljenih lica iz AP Kosovo i Metohija. U ovoj godini Sekretarijat za socijalnu zaštitu je realizovao dva javna poziva i izabrao 12 porodica izbeglica kojima je potrebna pomoć u građevinskom materijalu za završetak ili adaptaciju sopstvenog neuslovnog objekta, kao i tri interno raseljene porodice iz neformalnih kolektivnih centara za koje su otkupljene seoske kuće sa okućnicom koje se nalaze na teritoriji gradskih opština Barajevo, Obrenovac i Grocka. Vrednost paketa građevinskog materijala u ovoj godini povećana je na 600.000 dinara dok je pomoć koja se dodeljuje za kupovinu seoske kuće ostala ista i iznosi 1.500.000 dinara – rekla je Nataša Stanisavljević.

Podsetila je da je u prošloj godini Sekretarijat za socijalnu zaštitu realizovao pet javnih poziva u okviru kojih je zbrinuo ukupno 59 porodica izbeglica i interno raseljenih lica, što znači da je oko 200 lica rešilo svoje stambeno pitanje putem dodele paketa građevinskog materijala i otkupa seoskih kuća sa okućnicom.

Komisija za izbor korisnika je danas, 8. decembra 2021. godine, ponovila javni poziv za pomoć pri kupovini seoskih kuća, to jest odgovarajućih nepokretnosti za stanovanje za interno raseljena lica koja borave u neformalnim kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda, s obzirom na to da su preostala sredstva za dve seoske kuće sa okućnicom. Rok za prijavu na javni poziv trajaće do 31. januara 2022. godine.

– Grad Beograd je u periodu od 2014. do 2021. godine stambeno zbrinuo 1.425 porodica izbeglica i 297 interno raseljenih porodica dok su u raseljeništvu putem dodele paketa građevinskog materijala, otkupa seoskih kuća sa okućnicom, dodele montažnih kuća, kao i dodele stambenih jedinica u zakup sa mogućnošću otkupa, što znači da je preko 5.000 lica dobilo svoj krov nad glavom – zaključila je Stanisavljevićeva i istakla da će u cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana Beograda Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastaviti da raspisivanjem javnih konkursa pruža pomoć i podršku onima koja je to najpotrebnije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana