Posle 11 godina biznismen pred sudom zbog trostrukog ubistva Tanjug

Objavljeno: 30.03.2018. 18:03 Izmenjeno: 30.03.2018. 18:03

Nakon skoro 11 godina od trostrukog ubistva u firmi „S kompani“ u utorak 3. aprila pred Višim sudom u Beogradu trebalo bi da počne sudski proces protiv osumnjičenog za sva tri ubistva – Branka Sekulovića, inače vlasnika pomenute firme, koji je 10 godina bio nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Sekulović se tereti da je u kancelariji svoje firme „S kompani“ na Vidikovcu 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

On je nakon ubistva, devet godina bio u besktvu sve do 22. oktobora 2016. kada je sa lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod.

U Srbiju je izručen 21. jula prošle godine i od tada je u pritvoru, a u utorak će se prvi put pojaviti pred Višim sudom u Beogradu na pripremnom ročištu koje će biti zatvoreno za javnost. Nakon tog ročišta, sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno.

Protiv Sekulovića se vodi istraga od 7. decembra 2007. godine, i to zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Mediji su ranije pisali da je do trostrukog ubistva došlo zbog neraščišćenih finansijskih poslova, jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu para koje su mu dali na kamatu.

Prema navodima medija, Samardžić i Živanović potpisali su sa Sekulovićem krajem jula 2007. ugovor o pozajmici 100.000 evra, kojim se on obavezao da će im dati dva stana na Vidikovcu ukoliko im dug ne vrati na vreme.

Međutim, uprkos stanovima koje su dobili, oni su navodno tražili još, ne samo stanove, već i lokale…preneli su mediji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana