Popović: Ulažemo najviše u obrazovanje i škole Tanjug

Objavljeno: 12.06.2020. 18:28 Izmenjeno: 12.06.2020. 18:28

Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović na predstavljanju programa Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavila je  da se ta opština izdvaja po tome što ulaže u obrazovanje i škole.

„Ponosna sam na to što se opština Surdulica izdvaja po tome što je prepoznala da je od presudnog značaja za opstanak naše sredine ulaganje u obrazovanje i škole. Sve uspehe naših učenika smo umeli da prepoznamo i nagradimo. Naši učenici, oni prvi među najboljima su svoj grad predstavili na dostojanstven način. Naša deca nisu odlazila na takmičenja zajedno sa svojim profesorima u autobusima, nego kolima lokalne samouprave“, kazala je Popovićeva.

Kao lokalna samouprava u poslednjih godinu dana, kako navodi, izdvojili su i specijalnu nagradu, jer su bili suočeni sa vršnjačkim nasiljem, za najhumanije delo u okviru školskog uzrasta.

„Ulagali smo i u zdravstvo i na to smo posebno ponosni. Koleginice i kolege iz naših zdravstvenih ustanova su se na najbolji način revanširali u vreme epidemije. Kada me pitaju sugrađani kako smo prošli, ja volim da kažem pristojno“, istakla je predsednica opštine.

Prema njenim rečima, građani vide razliku grada kakav je bio nekada i kakav je sada, što pokahzuju i izgrađeni mnogi infrastrukturi objekti koji su od velikog značaja, a koji Surduličanima daju mogućnost da žive dobro.

„Trenutno je u izgradnji kotlarnica u Zdravstvenom centru, a mi smo samo na trenutak bili neprijatno iznenađeni odlukom iz vrha Republike Srbije da se obustavi izgradnja Internog odeljenja. Obratili smo se svima, nismo štedeli energiju jer svi imamo pravo na lečenje“, rekla je Aleksandra Popović.

Kada je u pitanju Vlasina i Vlasinsko jezero, ona nije samo bogastvo jugoistoka, prema njenim rečima, već benefit svetskih razmera.

„Skrenuli smo na to pažnju i imali priliku da ugostimo goste iz cele Evrope. Za razvoj je neophpodno puno sredstava, a posebno za kanalizacioni prsten, kako bi Vlasina postala turistički centar na Balkanu. Mnogo toga smo uradili i mnogo toga imamo u planu da uradimo“, kazala je Popovićeva i dodala da je zajednički zadatak da Surdulica ima infrastrutkurne objekte, korektnu putnu, vodovodnu, kanalizacionu mrežu…

„Sve ono što je neophodno kako bi Surdulica bila izbor za život naše dece. Mi Socijalisti smo uvek stojimo postojano i ne radimo samo za našu decu, već za svu decu Srbije“, istakla je predsednica opštine Surdulica na predstavljanjju programa SPS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana