Popločavanje Zmaj Jovine ulice

Objavljeno: 23.03.2016. 10:07 Izmenjeno: 23.03.2016. 10:07

Popločavanje Zmaj Jovine ulice počinje najkasnije do subote, 26. marta

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će najkasnije do subote, 26. marta, početi radovi na popločavanju Zmaj Jovine, u delu između Ulice Vase Čarapića i Čika Ljubine.

– Grad Beograd nastavlja sa uređenjem centra i pretvaranjem ovog dela grada u pešačku zonu. Za vikend počinjemo radove na popločavanju i izradi novih instalacija u Zmaj Jovinoj, u delu između Ulice Vase Čarapića i Čika Ljubine – rekao je Vesić i dodao da se na ovaj način širi pešačka zona Knez Mihailove ulice.

– Biće postavljene granitne ploče u dužini od 50 metara i širini od 20 metara i potpuno zabranjen saobraćaj odnosno skretanje iz Ulice Vase Čarapića u Zmaj Jovinu kod pošte, osim za dostavna vozila u tačno određeno vreme – izjavio je gradski menadžer.

Vesić je dodao da će proširenjem pešačke zone u Zmaj Jovinoj konačno biti zaštićena Čika Ljubina ulica, koja je pešačka zona, od nelegalnog parkiranja decenijama i ulaska motornih vozila koja su uništavala granitne kocke.

– Naš plan je da uži centar grada, između Zelenog venca, ulica Braće Jugovića, Tadeuša Košćuška i Trga republike, kao i Kosančićev venac, u naredne četiri godine postane pešačka zona po ugledu na velike evropske gradove. Tako će centar grada, koji je privredno izumirao, dobiti na atraktivnosti, biće lepši i uređeniji jer osim pešačke zone uređivaćemo i fasade, vratićemo i maloprodajne objekte u centar grada, koji će biti atraktivniji i za turiste – rekao je Goran Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana