Zemun: POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA ZA PRIJAVU NA E-AGRAR studio b

Objavljeno: 31.03.2023. 11:47 Izmenjeno: 31.03.2023. 11:54

Za sve poljoprivrednike iz Zemuna koji su zainteresovani da dobiju podsticaje od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede, a koji nisu u mogućnosti da se sami prijave na aplikaciju e-Agrar, Gradska opština Zemun im je omogućila da u Kancelariji za mlade (ul. Kosovska 9) svakim radnim danom od 8 do 15 časova mogu da dobiju sve […]

Za sve poljoprivrednike iz Zemuna koji su zainteresovani da dobiju podsticaje od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede, a koji nisu u mogućnosti da se sami prijave na aplikaciju e-Agrar, Gradska opština Zemun im je omogućila da u Kancelariji za mlade (ul. Kosovska 9) svakim radnim danom od 8 do 15 časova mogu da dobiju sve potrebne savete.

E-Agrar je najjednostavnije opisati kroz poređenje sakupljanja blizu 80 papira i šetanje po šalterima sa nekoliko klikova na mobilnom telefonu. Korišćenje aplikacije e-Agrar  štedi vreme, smanjuje troškove štampe “papirologije“ i omogućuje isplatu subvencija u istoj godini u kojoj su prijavljene i poslate.

Od ukupno 1500 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Zemun, u poslednje dve nedelje pomoć je potražilo više od 200 individualnih poljoprivrednih proizvođača, koji su zahvaljujući dežurnom savetodavcu  iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Beograd i savetniku na poslovima poljoprivrede Gradske opštine Zemun uradili prijavu na e-Agrar i obnovili registraciju svog gazdinstva.

Nema nikakvog krajnjeg  roka za obnovu i registraciju gazdinstva, jer se platforma neće zatvoriti, već stalno dograđivati i unapređivati što znači da svaki poljoprivrednik to može da uradi kad god poželi. Ipak, poljoprivrednici bi trebalo da se registruju što pre, jer je prijavljivanje u eRPG obavezan korak za korišćenje sistema e-Agrar tačnije, to je uslov da bi po raspisivanju Javnih poziva mogli da podnesu zahtev za subvencije.

Budući da je Ministarstvo poljoprivrede već objavilo plan po kome će se realizovati subvencije, sada prioritet za pružanje pomoći u prijavljivanju za elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) imaju oni proizvođači kojima je Javni poziv u aprilu.

Budući da je Gradska opština Zemun do sada pružala stručnu pomoć svim poljoprivrednicima sa teritorije Beograda, od  3. aprila svaka gradska opština će organizovati pomoć za prijavljivanje u e-Agrar,  tako da će biti više vremena za rad sa poljoprivrednicima iz Zemuna.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana