„Politika vešala i prošlosti neće pobediti politiku budućnosti“

Objavljeno: 10.02.2019. 11:13 Izmenjeno: 11.02.2019. 11:23

Novi skandal na protestima pod okriljem opozicije! Učesnici desete šetnje po ulicama Beograda ponovo su nosili improvizovana vešala kao na prethodnom skupu, koji je izazvao gnušanje i osudu svih normalnih ljudi. Aleksandar Vučić poručio je da politika vešala i politika prošlosti neće pobediti politiku budućnosti.

foto Tanjug

Vešala, jedna na kraju protestne kolone, nosio je poslanik Dveri Srdjan Nogo, a druga, negde u vrhu kolone, koja je nosio jedan od učesnika protesta. Nogo se prethodnih dana hvalio po društvenim mrežama i veličao prošlonedeljni prizor sa Terazija, koji se tada u Beogradu pojavio prvi put posle 1944. kada su nacisti na tom mestu vešali građane Beograda. Ovog puta vešala su osim u Beogradu viđena i u Kragujevcu.
„Politika vešala“ nikad neće pobediti politiku rada, marljivosti, posvećenosti i politiku budućnosti Srbije, uveren je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali je dodao da je bio šokiran zastrašujućim uvredama koje je na protestu izneo pisac Marko Vidojković na račun profesora i studenata Pravnog fakulteta u Beogradu.

„Neću ništa više da komentarišem, da ne kažu opet da sam nekog vređao“, rekao je Vučić, na pitanje novinara da prokomentariše to što su se opet na jučerašnjem protestu pojavila vešala i pored osude od strane većeg dela javnosti.

Takođe, na pitanje da prokomentariše to što je juče na protestu pisac Marko Vidojković rekao da je Pravni fakultet „leglo neverovatnih smradova i ološa“ i „leglo kriminala“, Vučić je rekao da je šokiran i da su to neumesne i zastrašujuće tvrdnje.

„Šta da kažete? To je kada pored Pravnog fakulteta prolazite tako što ste dva puta pojeli pljeskavicu i uputili pogled ka fakultetu i toliko znate o Pravnom fakultetu, koliko zna gospodin Vidojković, onda možete sebi da dozvolite tako neumesne rečenice i neumesne i zastrašujuće tvrdnje da iznosite u javnost“, rekao je Vučić.

Naveo je da misli da su profesori i studenti na Pravnom fakulteti dobro razumeli o čemu se tu radi.

„Šta da kažete na to kada neko kaže da je Pravni fakultet najsmrdljiviji fakultet, gde su ološ i kriminalci, šta na to da kažete? I oni koji to kažu sutra treba da vode zemlju. Ponekad se šokirate, nemam komentar nije za komentarisati“, rekao je Vučić.

Nadam se da su platili PDV…

Ničeg posebno važnog, niti zabrinjavajućeg može biti u razgovoru diplomata sa čovekom koji žene naziva fuksama, rekao je Vučić povodom sastanka predstavnika Ambasade SAD i ponovio da je ključno da sada srpskom politikom upravljaju građani preko legitimno izabranih predstavnika.

Vučić je to rekao novinarima na pitanje o „radnom ručku“ predstavnika američke ambasade sa Sergejem Trifunovićem i saradnicima, kao i saopštenju Ambasade kao reagovanju na pisanje medija o tom sastanku.

„Sve što ja mogu da kažem, ne znam kakav im je i koliki bio ručak, niti me zanima, ali nadam se da oni koji su poslužili izdali fiskalni račun i da su Amerikanci i ostala gospoda platili porez na dodatu vrednosnost, jer mi od toga isplaćujemo deo penzija, plate u javnom sektoru i sve drugo“, rekao je Vučić.

Kaže da nije najbolje razumeo humor sa „pljeskavicama i ajvarom“, mada je video da su neki bili oduševljeni tom duhovitošću.

„Ako su oni srećni i nasmejani, želim da budu još srećniji i nasmejaniji. Ne mislim da tu ima bog zna šta i nešto naročito važno …niti nešto naročito važno možete da pričate sa gospodinom koji žene naziva fuksama i kurvama, ne vidim nikakav problem u tome, osim što se nadam da su platili PDV za ručak“,istakao je Vučić.

Ipak, dodaje da nas danas „tretiraju divno“, kako su nas nekada tretirali.“I, ako ništa drugo, to što sede sa nekim drugima, u redu je, sedeli su uvek sa svima, jedino što je važno jeste da ljudi znaju da nijedna ambasada neće upravljati srpskom politikom“, poručio je Vučić.

Vučić:Dovoljno videti ko se raduje mojoj propasti…

Predsednik Vučić istakao je, povodom činjenice da su svi albanski mediji na Kosovu, kao glavnu preneli vest o protestima protiv njega, da je dovoljno da se pogleda ko se raduje njegovoj propasti, pa da sve bude jasno.

Vučić je, u Vršcu, nakon obilaska postrojenja za snabdevanje vodom u okviru kampanej „Budućnost Srbije“, u izjavi novinarima kazao da je njemu veoma interesantno što je Rada Trajković rekla da „protesti ne mogu da se sakriju do Londona“.„Gde nađe baš London? U Gračanici je bilo svega 19 ljudi, petoro istih koji su bili i na protestu u Kosovskoj Mitrovici, gde živi 19.000 Srba“, konstatovao je on.

Vučić je kazao da takvu „sreću i histeriju“ kod albanskih medija nije video do sada, ali je primetio da nisu hteli da kažu da je na protestu bilo samo 19 ljudi, kao i neki mediji u Beogradu.„Slikali su prvi red, a nisu rekli da drugi i ne postoji“, dodao je on.

Kaže da je pitanje što se Albanci raduju njegovoj propasti, da li zato što radi nešto loše u srpskom interesu ili je to zato što kao srpski lider štiti srpske interese na Kosovu i Metohiji i što je u tome bio uspešan.

Upitao je zašto proteste organizuju u trenutku, kada je Priština uvela takse, i samo zahvaljujući snalažljivosti Srbije i dobrih javnih finansija, naša zemlja uspeva da i dalje snabdeva srpske sredine na Kosmetu.

„Zašto ako protestujete, ne protestujete i protiv toga. Srbi na Kosovu i Metohiji najbolje znaju i zahvalan sam im na tome“, rekao je on.

Vučić je podsetio da je na protestu u Kosovskoj Mitrovici bilo 53 ljudi, a u Gračanici 19, i da to ne znači da ih je bilo ukupno 72, pošto je na oba mesta bilo više istih ljudi.

„Zahvalan sam Srbima na Kosovu i Metohiji što su uvek znali šta je država, što su čuvali srpska ognjišta gde su bila najugroženija. Bilo je više onih koji su juče protestovali protiv protesta u Gračanici, nego onih koji su izašli na protest“, zaključio je on.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana