Politički aktivisti plaše građane širenjem lažnih informacija beoinfo

Objavljeno: 27.03.2023. 11:03 Izmenjeno: 27.03.2023. 11:03

Radimo dalje, tu smo za sve Beograđane, za sve pametne i logične predloge koji su u interesu svih građana Beograda”, navedeno je u izjavi Marka Stojčića.

Povodom dešavanja na Savskom keju, glavni urbanista Marko Stojčić dao je sledeću izjavu:

„Mislili smo da je ovo skup građana koji stanuju u savskim blokovima. Međutim, došli smo i ispostavilo se da uopšte nije skup građana već skup političkih aktera opozicionih partija koji su na jedan potpuno neverovatan način dali obrazloženje građanima da će Grad Beograd radovima na uređenju Savskog keja ugroziti Savski nasip i Savski kej, što je apsolutna neistina.

Kao glavni urbanista koji sam koordinisao i izradu projekta Savskog keja i dokumentacije, ali i sve korake koji su neophodni da se u zakonskom smislu ispune kako bi radovi počeli, tvrdim da je sve urađeno i biće urađeno u skladu sa zakonom. Ono što je suština njihovog obrazloženja jeste da ćemo radovima ugroziti Savski nasip, da ćemo ga prokopavati, što je još jedna apsolutna laž.

Prvo lažu da nemamo dozvolu – mi smo danas došli, doneli smo dozvolu, a onda je tu dozvolu pocepao narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta. Da li tako treba da funkcioniše zakon? Šta to znači, zakon je ono što Ćuta kaže i odluči, a ne ono što kažu institucije.

Ono što je planirano i što će se sprovoditi u okviru radova koje smo započeli jeste površinska obrada, odnosno sprovođenje vodovodnih cevi i strujnog kabla za potrebe plutajućih objekata i druge korisnike koji se nalaze na Savskom keju. Ponavljam, površinska na dubini od 80 centimetara. Sam nasip odnosno njegova konstrukcija se nalazi na 120 centimetara, odnosno metar i dvadeset centimetara ispod površine koju sada vidimo, što znači da našim radovima apsolutno nije ugrožen nasip, nije ugrožena bezbednost. Pokušali smo da obrazložimo da je sve usklađeno sa zakonom, međutim, nismo dobili priliku. Očigledno, kao što sam više puta rekao, u pitanju je bio politički skup.

U svakom slučaju Grad Beograd nastavlja sa svojim aktivnostima, naravno u svemu prema zakonu i pravilima struke, da se ne ugrozi nego da se popravi stanje i bezbednost samog Savskog keja. Radimo dalje, tu smo za sve Beograđane, za sve pametne i logične predloge koji su u interesu svih građana Beograda”, navedeno je u izjavi Marka Stojčića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana