Pojačane mere bezbednosti na Tajms skveru Tanjug

Objavljeno: 29.12.2017. 10:25 Izmenjeno: 29.12.2017. 10:26

Njujorška policija pruža posebnu obuku svojim pripadnicima u cilju zaustavljanja mogućih samoubilačkih napada za vreme dočeka Nove godine na Tajms skveru.

Očekuje se da će dva miliona ljudi biti na ulicama Tajms skvera, a napredna obuka pripadnika policije dolazi kao odgovor na niz smrtonosih napada u Njujorku ove godine, javlja Rojters.

Kao pojačane mere bezbednosti, njujorška policija će postaviti osmatračke ekipe, zadužene za traženje eventualnih snajperista.

Pored uobičajenih mera bezbednosti, njujorška policija će se ove godine više osloniti na pse tragače, koji mogu da onjuše sitne čestice eksplozivnih materija, koje ostaju iza nosioca bombe.

Svih 125 parking garaža u neposrednoj blizini Tajms skvera će biti ispražnjene uoči dočeka, kako niko ne bi mogao da parkira automobil bombu, javlja AP.

„Policija će nositi teško naoružanje, videće se porast prisustva deminera, timova za detektovanje radijacija, a na području Tajms skvera će biti oko 1.000 kamera“, rekao je šef za protivterorizam njujorške policije, Džejms Voters, dodajući da će oni sa namerom da povrede druge, kao poslednjom opcijom, biti zaustavljeni smrtonosnom silom.

Policijski komeras, Džejms O’ Nil, nije želeo da kaže koliki broj policajaca će, od 36.000 na aktivnoj dužnosti u Njujorku, raditi za doček Nove godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana