Podrška Grada Beograda inovativnim idejama mladih Tanjug

Objavljeno: 01.03.2019. 12:48 Izmenjeno: 01.03.2019. 12:48

U Velikoj sali Skupštine grada održan sastanak sa mladima do 30 godina povodom takmičenja za najbolju žensku inovacionu ideju pod nazivom „Zauzmi stav, razvijaj ideju”, čiji nagradni fond je pet miliona dinara.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je istakao da su ovakvi sastanci veoma važni kako bi se motivisali mladi i upoznali sa funkcionisanjem Grada Beograda, te saznali šta je to što im grad nudi. – Želimo da čujemo njihove predloge i sugestije, zatim na koji način možemo da poboljšamo njihovo školovanje, ali i njihove šanse za zapošljavanje – rekao je Petronijević.

Petronijević je naglasio da je cilj grada da mladi ostaju ovde i da imaju više šansi da započnu svoj biznis. – Da bismo ove ciljeve postigli, stalno razgovaramo sa njima, organizujemo različite projekte i edukacije i podstičemo ih da razvijaju inovacije, jer bez mladih ljudi nema prosperiteta. Oni su naš prioritet i uvek smo tu da čujemo njihovo mišljenje, jer možda ćemo dobiti konstruktivnu kritiku, a zatim i nove ideje i nove proizvode na tržištu – poručio je član Gradskog veća.

On je podsetio da je takmičenje „Zauzmi stav razvijaj ideju” veoma korisno i zbog same nagrade koja je pozamašna i koja će dovesti više preduzetnica na tržište. Takođe, napomenuo je da je procedura za prijavljivanje vrlo jednostavna, potrebno je dostaviti na konkurs očitanu ličnu kartu, biografiju članova tima i opis biznis ideje. – Ne samo na ovo takmičenje već i na brojne druge programe i edukacije pozivamo građane da se priključe Gradu Beogradu i budu partneri u preduzetništvu – zaključio je Petronijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana