Počinje izgradnja javnih garaža sa kineskim partnerom Beoinfo

Objavljeno: 03.07.2019. 11:11 Izmenjeno: 03.07.2019. 17:05

Posle potpisivanja ugovora o izgradnji četiri javne garaže stekli se svi uslovi da kineski partner započne projektovanje i izgradnju četiri javne garaže u Beogradu, rekao je  Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sastao se sa predstavnicima kineske kompanije „Šandong” koja je pobedila na tenderu za javno-privatno partnerstvo za izgradnju četiri javne garaže u Beogradu.

– Ugovor o izgradnji četiri javne garaže predstavlja osnov da naši kineski partneri započnu projektovanje garaža u ulicama Vlajkovićevoj, Fruškogorskoj, kao i na Trgu republike. Projektovanje garaža u Vlajkovićevoj i Fruškogorskoj ulici počinje odmah, a činjenica da je utvrđena trasa metroa, kao i mesto za metro stanicu na Trgu republike omogućava da se otpočne projektovanje garaže na Trgu republike – rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd na osnovu svojih obaveza iz ugovora predao kineskom partneru projekat garaže na Studentskom trgu, izvođački projekat i prijavu radova, kako bi izgradnja ove važne garaže mogla da počne što pre.

Vesić je zaključio sastanak porukom kineskom partneru da Beograd željno iščekuje početak radova na izgradnji javnih garaža s obzirom na to da samo u centru grada nedostaje oko pet hiljada parking mesta.

– Izgradnjom ovih javnih garaža, ovaj problem će biti umanjen. Pored toga, Grad Beograd samostalno projektuje i sprema se za izgradnju javnih garaža u Skerlićevoj ulici na Vračaru i pored hale „Pinki” u Zemunu – poručio je Goran Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 20°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana