Izgradnjom fabrike u Loznici, zagarantovana budućnost građana Podrinja Tanjug

Objavljeno: 31.05.2019. 11:43 Izmenjeno: 02.06.2019. 11:37

Izgradnjom frabrike automobilskih sedišta „Adient“ u Loznici, gde su počeli radovi, obezbeđena budućnost za 1.500 porodica, izjavio predsednik Vučić i dodao da će to oživeti i sam grad i celo Podrinje.

 

foto Tanjug

„Ovo je danas ubedljivo najvažnija vest za našu zemlju. Lepa vest. Posle decenija propadanja Podrinja mi u dva meseca postavljamo kamen temeljac za drugu fabrku“, naglasio je Vučić.

Zahvalio je Adientu što je izabrao da u Loznici gradi novu fabriku i istakao da ih je upravo država molila za to i da je ta kompanija smatrala da je upravo to najbolje mesto zbog vrednih i dobrih ljudi koji znaju šta je vernost i odanost kompanija koja im je pruža posao.

Vučić je naglasio da je Adient do sada zaposlio 410 ljudi, a da ima obavezu do kraja 2020. da zaposli ukupno 1.500 ljudi, kao i da ih je molio da ubrzaju radove kako bi ti radnici bili što pre zaposleni.

Istakao je da će 1.500 porodica imati zagrantnovanu budućnost i da će grad Loznica oživeti, pošto će imati više novca za ulaganja u razvoj infrastrukture.“To će Loznici dati mnogo više novca i prilika u budućnosti“, istakao je Vučić.

Kazao je da je Adient izabrao našu zemlju da pravi fabriku, iako u konkurenciji osam zemalja i izrazio očekivanje da ta investicija neće biti kraj njihovog ulaganja u našu zemlju.

Vučić je istakao da je pomoć države za tu investiciju velika i da se meri milionima evra, kao i da će ta fabrika pomoći da se privuku i drugi investitori i zato pozvao građane koji će tu raditi da najbolje rade svoj posao.

Istakao je da uskoro kreće i izgradnja autoputa odnosno brze saobraćajnice Ruma – Šabac i Šabac – Loznica i da će to mnogo olakšati građanima tog dela Srbije.

Vučić je zahvalio građanima što su podržali državu i doprineli razvoju zemlje i naglasio da ništa država ne bi mogla da uradi bez njihove podrške.

Predsednik je kazao da će se ulagati više novca i u razvoj turizma u tom delu Srbije, da će se videti kako da se uredi prostor oko nekadašnje fabrike Viskoze, zatim da se uradi bolnica i drugo.

Važno je da pokazujemo da se i ovim danima koji nisu tako laki bavimo i onim što je od životnog značaja za Srbiju i život njenih građana, dodao je Vučić.

Vučić će je zajedno sa potpredsednikom poslovne jedinice „Adienta“ za Evropu, Bliski istok i Afriku Vladimirom Teplikom i gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem položio vremensku kapsulu koja će biti ugrađena u temelje fabrike.

„Adient“ je američka kompanija koja posluje u 34 zemlje sveta i u više od 230 pogona zapošljava oko 85.000 radnika i godišnje proizvede 25 miliona sedišta.U pogonu u Loznici će se proizvoditi presvlake za autosedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije automobilske marke.Vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 kvadratnih metara je više od 20 miliona dolara.

“Adient“ je 27. februara formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak, kada su ugovor o uslovima besplatnog ustupanja te parcele potpisali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i zastupnik kompanije Bojan Rajić.

radovi-fabrika-tanjug

Odluku o ustupanju zemljišta doneli su odbornici Skupštine Loznice 10. februara ove godine pošto je Vlada Srbije prethodno dala saglasnost na nacrt ugovora.

Kompanija „Adient“ je u julu prošle godine u iznajmljenom prostoru u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je trenutno zaposleno 409 radnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana