Počela nastava u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji Tanjug

Objavljeno: 15.01.2018. 14:20 Izmenjeno: 15.01.2018. 14:20

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, u kojoj je zbog podmetnutog požara zimski raspust produžen za nedelju dana, jutros je počela nastava i odvija se bez problema, rekla je direktorka škole Slavica Marković.

„Nastava se odvija redovno, po utvrđenom rasporedu, svi uslovi za nastavu su obzbeđeni, tako da nema nikakvih problem“, navela je Marković.

Svih 1.200 učenika se vratilo u u školske klupe.

Ona je objasnila da će u februaru biti nadoknađena dva izgubljena dana, a još dva kasnije tokom školske godine biće usklađeno sa kalendarom takmičenja.

Škola je očišćena od čađi i gareži, a prema rezultatima Instituta za javno zdravlje sredina nije štetna za zdravlje.

Na donatorskom doručku, organizovanom tokom vikenda u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji za obnovu zgrade, prikupljeno je 1,2 miliona dinara.

U toku je izrada projekata, biće raspisani tenderi kako bi što pre počela obnova najstarije gimnazije u Srbiji južno od Save i Dunava.

Inače, u požaru koji je u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji podmetnut u noći između 3. i 4. januara ove godine uništene su direktorska i kancelarija sekretara škole, računovodstva i nastavnička kancelarija i učionica.

Vatra je uništila dokumentaciju iz kancelarija, vredne knjige i slike, a požar je jednim delom zahvatio i bibliotečki fond.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana