Pobednici međuregionalnih takmičenja u pružanju prve pomoći studio b

Objavljeno: 02.06.2024. 10:33 Izmenjeno: 02.06.2024. 10:33

Crveni krst Srbije organizovao je  međuregionalna takmičenja u pružanju prve pomoći na dve lokacije: u Mitrovom polju – u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac i u Doljevcu – na prostoru osnovne i srednje škole. Na takmičenjima su se predstavili mladi volonteri Crvenog krsta koji su pokazali najviše znanja i umeća na opštinskim i gradskim takmičenjima i […]

Crveni krst Srbije organizovao je  međuregionalna takmičenja u pružanju prve pomoći na dve lokacije: u Mitrovom polju – u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac i u Doljevcu – na prostoru osnovne i srednje škole.

Na takmičenjima su se predstavili mladi volonteri Crvenog krsta koji su pokazali najviše znanja i umeća na opštinskim i gradskim takmičenjima i time se plasirali na viši nivo nadmetanja u ovim životno važnim veštinama.

Ekipe su bile organizovane u tri  takmičarske kategorije: Omladina – srednjoškolci i studenti, Podmladak – stariji osnovci i Petlići – mlađi osnovci. Učesnci su bili iz velikog broja gradova i opština cetralnog dela Srbije. Na ovom takmičenju nadmetalo se oko 600 volontera.

Među učesnicima su bili i volonteri koji se bave simulacijom – glumom i šminkom povreda i oni su omogućili takmičarskim ekipama da svoja znanja predstave na realistički prikazanim situacijama nezgoda u saobraćaju, tokom sporta, na igralištu. I oni su se danas nadmetali.

U Mitrovom Polju u kategoriji Podmladak, prvo mesto zauzela je ekipa iz Užica, sledi ekipa iz Kragujevca, a za njima je ekipa iz Mionice. U kategoriji Omladina, pobednici su došli iz Kragujevca, drugo mesto osvojili su Užičani a treće ekipa iz Kraljeva. U kategoriji Realistički prikaz povreda prvo mesto osvojila je ekipa iz Užica, drugo ekipa iz Kragujevca, a treće ekipa iz Valjeva.

U Doljevcu, u kategoriji Podmladak prvo mesto osvojila je ekipa iz Niša, drugo iz Vranja, a treći su bili domaćini Doljevčani. U kategoriji Omladina pobednici su došli iz Zaječara, drugoplasirani iz Niša, a trećeplasirani iz Požarevca. U kategoriji Realistički prikaz povreda prvo mesto osvojila je ekipa iz Niša, drugo ekipa iz Požarevca, a treće ekipa iz Prokuplja.

Crveni krst u Srbiji tradicionalno organizuje takmičenja u pružanju prve pomoći na kojima svake godine učestvuje preko tri hiljade školske dece i mladih iz cele Srbije. Najbolje plasirane ekipe imaju mogućnost da svoje znanje predstave na državnom takmičenju koje će se održati u Novom Sadu 14. septembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana