Petronijević: U NT parku danas radi više od 700 IT inženjera Studio B

Objavljeno: 02.10.2019. 17:02 Izmenjeno: 02.10.2019. 17:02

Naučno-tehnološki park Beograd, još je jedna od ustanova koju je obnovila sadašnja vlast, ističe član Gradskog veća Dragomir Petronijević, a koja je za vreme Dragana Djilasa bila napuštena, zarasla u travu i predstavljala grad duhova u kome niko nije radio. Za razliku od tog vremena, zgrada je danas uredjena i u njoj radi više od 700 IT inženjera.

Za vreme Dragana Djilasa, zgrada u kojoj se danas nalazi ,,Naučno-tehnološki park Beograd’’ bila je napuštena i ruinirana, objašnjava član Gradskog veća Dragomir Petronijević. Danas je taj park fabrika ideja i mesto koje zapošljava mlade inženjere, čime se kako kaže Petronijević, stvaraju uslovi, koji omogućavaju mladim naučnicima da ostanu u Srbiji.

,,Naučno-tehnološki park Beograd’’ pruža podršku startap timovima kao i rastućim visokotehnološkim kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, navodi Petronijević i dodaje da su Smart klupe na novom rekonstruisanom Trgu republike, upravo patentirane u ovom centru.

Smešten u inspirativnom okruženju Zvezdarske šume i izgrađen u skladu sa najnovijim standardima energetske efikasnosti i moderne arhitekture, ,,Naučno-tehnološki park Beograd’’ pruža idealne uslove za rad. Takvi uslovi sprečiće veliki broj mladih, obrazovanih ljudi da odu iz Srbije, zaključuje Petronijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana