Petković: Uhapšena trojica članova Kurtijeve specijalne policije tanjug

Objavljeno: 14.06.2023. 16:16 Izmenjeno: 08.07.2023. 10:08

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je u reonu sela Gnjiica u opštini Raška antiteroristička jedinica Srpske Žandarmerije locirala i uhapsila trojicu pripadnika specijalne policije tzv. Kosova, R.Z. B.S. i M.Š. koji su bili do zuba naoružani. „Ova teroristička banda je uhapšena danas u 12.38 min duboko na teritoriji centralne […]

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je u reonu sela Gnjiica u opštini Raška antiteroristička jedinica Srpske Žandarmerije locirala i uhapsila trojicu pripadnika specijalne policije tzv. Kosova, R.Z. B.S. i M.Š. koji su bili do zuba naoružani. „Ova teroristička banda je uhapšena danas u 12.38 min duboko na teritoriji centralne Srbije. Želim da napomenem da pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili ni rezoluciju 1244 niti vojnotehnički sporazum jer nisu prešli administrativnu liniju“, rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za medije. Dodao je da su međunarodne sporazume prekršili pripadnici kosovske policije koje je Petković nazvao teroristima. „Mi smo apsolutno spremni da ponudimo sve dokaze i pozivamo, ako je potrebno, da se otvori međunarodna istraga, da čak i Amerikanci i Britanci dostave snimke satelita da se jasno vidi ono o čemu govorimo da Srpska policija nije ni milimetra prešla preko administrativne linije“, rekao je Petković.

Kurti čini sve iz dana iz dan da stvori sukobe, stvara krize da bi naterao srpski narod da neodmereno deluje. Ideja njegove politike je etnički čisto Kosovo i proterivanje Srba sa kiM.

istraga će utvrditi kakav je bio plan što su trojica pripadnika Kosovske policije bila u centračnoj Srbiji. Sprečeni su da izvrše opasno krivično delo.

Brkić: Sva trojica pripadnika tzv. Kosovske policije, uhapšeni duboko na teritoriji centralne Srbije, bili su u punoj ratnoj opremi. Pripadnici MUP-a nisu bili blizu administrativne linije pa nisu prekršili rezoluciju 1244 niti preduzeli ijedan protivpravni akt

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Grmljavina

Trenutna temperatura 24°C

Grmljavina

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana