Petković: Očigledno je da Kurti ne haje za smirivanje tenzija, dijalog i normalizaciju odnosa

Objavljeno: 10.05.2023. 13:03 Izmenjeno: 12.05.2023. 09:38

Današnjom odlukom takozvane Vlade u Prištini o nastavku eksproprijacije srpske zemlje u opštinama Leposavić i Zubin Potok, Aljbin Kurti je povukao novi potez u cilju destabilizacije prilika ne terenu i po ko zna koji put pokazao da želi sukobe i rat. Očigledno je da Kurti ne haje za smirivanje tenzija, dijalog i normalizaciju odnosa, već […]

Današnjom odlukom takozvane Vlade u Prištini o nastavku eksproprijacije srpske zemlje u opštinama Leposavić i Zubin Potok, Aljbin Kurti je povukao novi potez u cilju destabilizacije prilika ne terenu i po ko zna koji put pokazao da želi sukobe i rat.

Očigledno je da Kurti ne haje za smirivanje tenzija, dijalog i normalizaciju odnosa, već novim institucionalnim pritiscima i pretnjama po ostanak i opstanak srpskog naroda, želi da protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.

Usvajanjem jednostrane, protivpravne i nelegalne odluke o eksproprijaciji srpske zemlje u Leposaviću i Zubinom Potoku, Kurti nastavlja otimačinu zemlje srpskih domaćina, kako bi na njoj bespravno gradio svoje tzv. vojne i policijske baze i utvrđenja na severu Kosova i Metohije.

Sada je jasno kao dan da su zakasnele javne rasprave organizovane u ove dve opštine na severu početkom godine bile samo šarada u režiji Prištine za međunarodnu zajednicu i pokušaj zadovoljavanja forme, a ne nekakva briga za vladavinu zakona i prava Srba koji žive na ovim prostorima.

Svima je jasno da će se narod čije je zemljište na udaru okupatora iz Prištine ovakvim radnjama suprotstaviti svim mirnim i legitimnim sredstvima i da neće ćutke gledati kako mu se otima dedovina.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zajedno sa našim predstavnicima na terenu, narodom, pravnim zastupnicima, civilnim sektorom nastaviće da se bori za legitimne interese našeg naroda, a o ovom novom Kurtijevom, jednostranom i protivpravnom potezu obavestićemo sve relevantne međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka, kako bi se ovakvo pravno Kuritjevo nasilje i uzurpacija sprečili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 26°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana